Jeroen Appelen en Peter-Pan oppermachtig in de finale voor zeven- en achtjarige paarden in Lier

Jeroen Appelen en Peter-Pan oppermachtig in de finale voor zeven- en achtjarige paarden in Lier

In het Azelhof te Lier werd de finale voor zeven- en achtjarige paarden zojuist afgewerkt. 31 combinaties konden de basisomloop foutloos afleggen maar niet iedereen koos ervoor om terug te keren in de barrage. Daarom zagen we in totaal twintig combinaties in de barrage en daarvan kon de top negen foutloos blijven. Jeroen Appelen slaagde erin alle concurrentie achter zich te laten. 

Appelen zat in het zadel van de zevenjarige BWP-hengst Peter-Pan (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Zij vlogen door de barrage in een tijd van 34,33 seconden en dat was ruimschoots genoeg voor de overwinning. Peter-Pan was meteen ook de beste zevenjarige van de finale. 

Odile Gierech was ruim een seconde trager. Met de zevenjarige AES-ruin Gigolo van Berkenbroeck (v. Gitano van Berkenbroeck) klopte ze af op 35,84 seconden en dat was goed voor de tweede plaats. Op drie zagen we opnieuw België dankzij Simon Prouvé en Bobby Prova Z (v. Billy Congo). 

Cyril Fontaine reed Fanette du Sart (v. Diamant de Semilly) naar de vierde plaats. Zowel Louke Baeten en Pegina vd Bisschop (v. comme il Faut) als Jens Filippusson en Chuck Marienshof Z (v. Collestus) vervolledigden de top vijf nadat ze exact dezelfde tijd hadden neergezet. 

De beste achtjarige van de proef zagen we terug op de zevende plaats. Dat was de Zangersheide merrie Thunatellie Z (v. Thunder vd Zuuthoeve), gereden door Christophe Vanderhasselt. Verder konden ook Leonie Peeters (Kameroen EB Z), Stijn van Gorp (Passe Partout), Thierry Goffinet (Jamaique DB), Tatiana Troiani (Palmiro de Muze), Tim van den Broeck (Pepper van de Bucxtale) en Benjamin Bardyn (Talis van't Merelsnest Z) zich nog klasseren. 


CSI1* - 1m30 Grand Prix 

In de 1* Grand Prix was Elke Appeltans opnieuw oppermachtig. De amazone heeft er al een zeer succesvol weekend opzitten en won nu ook nog de 1* GP. Ze kon wederom rekenen op de KWPN-merrie Falve (v. Guccio Ex Vleut) om de winnende tijd van 29,42 seconden neer te zetten. 


Zo kon ze de snelle tijd van Santiago Diaz Ortega nipt verbeteren. Met Kalahari (v. Kannan) werd hij naar de tweede plaats verwezen in 29,48 seconden. Shari de Laet vervolledigde met Cataleya 3 (v. Cachas) de top drie. 

Op vier zagen we de winnaar bij de jonge paarden, Jeroen Appelen. Nu zat hij in het zadel van Neverland Z (v. Numero Uno). Guy Janssens reed Klaas B (v. Eldorado vd Zeshoek) naar de vijfde plaats. 

Verder konden ook Jonathan Soquet (Pepper Anna Giguellerie Z), Lien van Ende (Decadence v't Oud Molenhof Z) en Isabeau Keulen (Tyminka Z) zich nog klasseren. 


Klik hier voor alle uitslagen.