Robin Moors en Merel Verstuyft scoren individueel tijdens Nations Cup Oud-Heverlee

Robin Moors en Merel Verstuyft scoren individueel tijdens Nations Cup Oud-Heverlee

Afgelopen weekend verzamelden de internationale studentenruiters zich voor de Studentenruiters Nations Cup in Oud-Heverlee, België. Op eigen terrein wisten Robin Moors en Merel Verstuyft in het individueel klassement te scoren.

Een internationale Nations Cup voor studentenruiters verloopt iets anders dan normaal. Over verschillende omlopen moeten de ruiters in groep en individueel zowel in het dressuur als in het springen aan de start komen. Dit telkens met geleende paarden van het organiserende land. De ruiters krijgen gemiddeld 5 minuten de tijd om het paard te leren kennen.

Individueel reed Fleur De Geer (NED)  naar de gouden medaille in het dressuur. In een finale waar ze een kür en Prix St Georges moest rijden hield ze Antonia Heidorn achter zich. Samen met een zilveren medaille in het springen bracht dit De Geer op de eerste plaats in het eindklassement.

Voor België noteerde Merel Verstuyft het beste resultaat in het springen. Verstuyft sprong net niet naar de finale omloop en strandde op de vierde plaats. In het overall klassement (springen en dressuur gecombineerd) wist Robin Moors het beste Belgische resultaat te verzekeren. Moors kwam als oud-studentenruiter niet voor zijn land uit, maar reed alsnog naar de vijfde plaats.

Voor België kwamen verder Marilie Fonteyn en Silke De Decker aan de start.