Jan Vermeiren en Que Sera T schitteren in Basècles. Wim Vinckx domineert lekker mee!

Jan Vermeiren en Que Sera T schitteren in Basècles. Wim Vinckx domineert lekker mee!

De nationale cyclus werd vorige week in Basècles verreden. Met 111 zevenjarigen aan de start wist Jan Vermeiren de uiteindelijke winst op naam te schrijven met zijn BWP-merrie, Que Sera T.

In de 1.30m twee fasen Reed Jan Vermeiren met Kamiel Troubleyn's gefokte dochter van Marius Claudius naar de winst voor Wim Vinckx. Vinckx volgde met Uri van de Kattevennen Z (Uricas vd Kattevennen, fokker: Leon Spronken) op slechts enkele tienden van een seconde verschil. Vinckx en Vermeiren volgden bovendien nog in de prijzen op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Het podium werd echter afgewerkt door Koen Verdegem en de BWP-ruin uit de fokkerij van Joris De Brabander, Quartz de Muze (Mosito van het Hellehof).

Vinckx volgde op plaats vier met Constantino van 't Ravennest (Cornet Obolensky, fokker: Steven Dewulf). De top vijf werd afgewerkt door Jan Vermeiren en zijn eigen gefokte, Chouchou Jvh Z (Cigaret Jvh Z). Vermeiren zette bovendien de kerst op de taart met een zesde ranking in het zadel van Tony en Annemarie Raman Stobbe's gefokte, Qmusic-K van 't Kattenheye (Le Blue Diamond van 't Ruytershof).

Volledige uitslag

F. © on request JV Horses - Photo evenement