Pieter Devos blijft in top drie LGCT ranking. Gilles Thomas nadert de top tien.

Pieter Devos blijft in top drie LGCT ranking. Gilles Thomas nadert de top tien.

Afgelopen weekend sprong Christian Kukuk met zijn BWP-hengst Mumbai naar de winst in de LGCT Grand Prix van Rome. In de ranking blijft Christian Ahlmann op kop van het klassement. Ahlmann wordt ditmaal wel op de hielen gezeten door Olympisch kampioen, Ben Maher en Belgisch springruiter, Pieter Devos.

Ahlmann won eerder dit seizoen al de Grote Prijs van Hamburg en Stockholm. Olympisch kampioen, Ben Maher zit de Duitser op de hielen en vermindert het verschil in punten. Ook Pieter Devos houdt stand en vermindert het punten aantal. Devos scoorde een top vijf plaats in Rome en won eerder al de LGCT Grand Prix van Londen.

Net buiten de top drie staat Darragh Kenny op vier en Marlon Modolo Zanotelli op vijf. Edwina Tops-Alexander volgt voor Sf-Equestrian-ruiter, Jur Vrieling. De Nederlander blijft in de ranking zo voor op de Grand Prix-winnaar van Rome.

Net buiten de top tien imponeert jong talent, Gilles Thomas op de elfde plaats. Landgenoot, Olivier Philippaerts volgt op plek 13 terwijl ook Niels Bruynseels een top 20 plaats heeft op de 17e plek.

Volledige ranking