Jérôme Guery opnieuw beste Belg op FEI Longines Ranking

Jérôme Guery opnieuw beste Belg op FEI Longines Ranking

Een nieuwe maand betekent een nieuwe FEI Longines Ranking! Henrik Von Eckermann blijft de nummer één op de lijst. Jérôme Guery neemt positie als beste Belg met een vijftiende plaats. 

Von Eckermann mag zich opnieuw een maand lang de beste ter wereld noemen. Ook Martin Fuchs blijft de komende periode tweede. Peder Fredricson zakt van drie naar zeven. Conor Swail neemt zijn plaats in en wordt derde. 

Ben Maher stijgt twee plaatsen en komt op vijf, voor Harrie Smolders die ook omhoog klimt naar zes. Kent Farrington blijft in de top 10 maar gaat van naar tien naar acht. Nederlander Maikel van der Vleuten komt nieuw de top 10 binnen op negen, Max Kühner sluit af op tien. 

De Belgen zakken quasi allemaal een paar plaatsen. Jérôme Guery neemt de titel van beste Belg in het klassement over van Gregory Wathelet en stijgt van 21 naar 15. Wathelet daalt naar 6 plaatsen en komt op 21. Nicola Philippaerts is voorlopig 26e terwijl Wilm Vermeir twee plaatsen zakt naar 32. Verder in de top 50 vinden we nog Gilles Thomas op 35, Pieter Devos op 43 gevolgd door Olivier Philippaerts op 36. Koen Vereecke neemt 46 voor zijn rekening en Jos Verlooy sluit de top 50 af. 

Beste amazone is voor Tiffany Foster, zij komt van 36 nieuw op 28. 

Bekijk de volledige lijst hier