Z-winst voor Ruben Lannoo in Oostkamp

Z-winst voor Ruben Lannoo in Oostkamp

Op een zonnige zondag kwamen de West-Vlaamse LRV ruiters wederom in actie. Deze keer vormden de velden van Oostkamp de place to be voor het voorlaatste zomertornooi. In de hoogste rubriek was de winst voor Ruben Lannoo. 

Enkel Javeline (v. Cooper vd Heffinck) kon met Lannoo aan het stuur al het hout in de lepels laten liggen. Onder het motto 'haast en spoed is zelden goed' reed het duo niet de snelste tijd, maar konden als enige foutloze wel de overwinning in de wacht slepen. Youri Vandamme herhaalde zijn tweede plaats van vorige week met opnieuw Molly van 't Poezelhof (v. Iceberg ST) onder het zadel. Aurelie Deloof kon haar winst van de dag ervoor tijdens de GP niet herhalen en tekende met Ito (v. Marius Claudius) voor de derde plaats. 

4 strafpunten weerhielden Jolien Demeyer en Grande-J (v. Clinton) van de barrage en liet hen op vier. Fien Lannoye werd met Derly VDM Z (v. Darco) vijfde.

Geert Storme mocht het bord van de klasse Midden mee naar huis nemen. Hij reed Quatro van de Peereboom (v. Chatman) het snelst foutloos rond en verbeterde daarmee de tijd van de amazone van Oedelem-Beernem, Kelly Dhondt. Zij reed met Marielle de Vauxelles (v. Va-Vite) eveneens foutloos maar werd tweede. Lannoo zadelde Luka V/D Hazahoeve (v. Cabrio van de Heffinck) maar vergat even de leuze van de klasse zwaar. De combinatie had de snelste tijd maar bekocht die met 4 strafpunten. De ruiters van Oedelem-Beernem waren duidelijk in vorm want net buiten het podium kwam Emma Strubbe. Met Balierina (v. Special D) eiste ze een plaats in de barrage maar sloot ook met 4 strafpunten af. Uit dezelfde club kwam ook Gillian Vermeulen aan de start van de barrage. 

In de klasse licht was de overwinning voor Jolien Demeyer. Zij bleef er met Mika van 't Landouwehof (v. Nabab de Reve) voor op de Oost-Vlaamse Femke Penneman met Presence van d'Avrije (v. Kadans van de Mispelaere). Edouard Noppe sprong met Naline van 't Zorgvliet (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de derde plaats. 

Alle resultaten