Oliva: Guery, D'Andrimont en Willems verzamelen top tien klasseringen

Oliva: Guery, D'Andrimont en Willems verzamelen top tien klasseringen

Ook in Spanje kwamen onze Belgen vandaag aan de start. Ze wisten massaal top tien klasseringen te verzamelen.

De Silver Grand Prix werd gewonnen door Mario Wilson Fernandes met Stroudwood Eldorado (Navardo). Hun tijd van 42,23 seconden bleek nipt voldoende voor de overwinning aangezien Marie Hecart en Carbonne de Carva (Diarado) volgden op een tweede plaats met 42,70 seconden. Alberto Zorzi deed er iets langer over en klopte af op 44,36 seconden met Toulini Olympic (Toulouse). 

De top vijf werd vervolledigd door Clem Mcmahon en Orlano Z (Orbanus) op vier en Genene Burnett met Vanda Gucci (Cristallo) op vijf. 

Jérôme Guery en Nerio de la Haute Bruyeres (Elvis Ter Putte) waren met een achtste plaats de beste Belgische combinatie.

In de Gold 1.40m rubriek was Jérôme Guery de beste Belg op een zevende plaats met Napoli vh Nederassenthof (President). In deze proef was de overwinning voor de Deen Lars Bak Andersen met La Luna 356 (Ludwig von Bayern). De combinatie wist met een tijd van 37,34 seconden in de tweede fase de concurrentie achter zich te houden. Tobias Bremermann en Suzan B (Spartacus TN) eindigden met 37,96 seconden tweede. Het brons was voor Mario Wilson Fernandes met First Lady EB (Lucky) en 39,20 seconden.

Daarnaast was er ook het 1.30m in de Gold competitie. De Britse Helen Rees nam daar de eerste en tweede plaats voor haar rekening. Voor de winst kon ze rekenen op Bianca du Rouet (Statinus), die foutloos wist te blijven in 58,08 seconden. Bart IV (Lord Z) sprong in 59,09 seconden voor Rees naar de tweede plaats. De Franse Marie Hecart en Bulgari de Carva (Diamant de Semilly) eindigden derde. 

De Nederlandse Madée Schuttenbeld en Piccolo R (Centauer Z) eindigden vierde, voor Stéphanie D'Andrimont die met Dubai de Riverland (Qlassic Bois Margot) de tof vijf vervolledigde. 

Tenslotte was er ook een top tien klassering voor Nathalie Willems in de Bronze 1.40m proef. Met Olala Mve HC (Bisquet Balou) eindigde zij negende. De overwinning in deze proef was voor Gail Burchmore met Jakarta Vd Hunters (Scendix). Met 31,51 seconden waren zij Marcin Murdzia en Caracter (Carano) te snel af die met 32,39 seconden tweede eindigden. Het brons was voor Joanna Mcglory met G. Zara Zing en 33,58 seconden. 

Alex Rident en Kit's Cabe (Cabachon) maken samen met Henrike Ostermann en Fortuna (Elmshorn) de top vijf compleet. 

Klik hier voor alle resultaten.