Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen bij de jeugd...

Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen bij de jeugd...

Het Belgisch Kampioenschap Dressuur is toe aan haar voorlaatste dag. Vandaag raakten de winnaars van de KUR finales bij de jeugd bekend!

Beginnen doen we bij de Young Riders. Amber Van Den Steen mag zich dankzij Fame (Ampere) een jaar lang Belgisch Kampioen noemen. Zij zetten samen een score neer van 77,190%. Het zilver was voor Karoline Sofie Vestergaard met Junior Hit (Sandro Hit) en een totaalscore van 76,445%. Maud Adriaensen en Diva Noir SVB (Alabastro S. Extra) veroverden met 73,055% het laatste schavotje op het podium. 

Bij de junioren was het goud voor Jette De Jong. Haar Heavenly Charming (Charmeur) zette een hoge score van 78,320% neer wat ruim voldoende was voor de overwinning. Louise Brauwers en Jerveaux de Baian (Ferdeaux) eindigden op een derde plaats en nemen zo het brons mee naar huis. Ze moesten hierbij Michiel Nevelsteen met Lars Van Het Kristoffelhof (Florencio) voor zich dulden. Zij eindigden tweede. 

Tenslotte is Amber Hennes Belgisch Kampioen bij de children. Hiervoor kon de amazone rekenen op Allegro vh Trichelohf. Emilie Herweyers en Kalegra C-Two DVB nemen het zilver mee naar huis. Lavinia Cox maakt met Luis Gustavo 2 (Lord Carnaby) het vrouwelijk podium compleet! 

Alle resultaten vind je hier.