Hubside: Gregory Wathelet doet goede zaken in de 1.45m Longines Ranking rubriek

Hubside: Gregory Wathelet doet goede zaken in de 1.45m Longines Ranking rubriek

In St. Tropez sprong onze landgenoot Gregory Wathelet zonet naar een vijfde plaats in de 1.45m Longines Ranking rubriek. Dimme d'Haese kon eerder vandaag al klasseringen verzamelen. 

De Longines Ranking proef werd gewonnen door Harold Boisset. De Fransman was dankzij T'Obetty du Domaine (Kashmir Van Schuttershof) de snelste in de barrage. Met hun tijd van 37,20 seconden lieten ze de concurrentie achter zich. De Zweedse Petronella Andersson was met Cassina Z (Casado V'T Gelutt Z) en een tijd van 38,48 seconden goed voor de tweede plaats. Jean Luc Mourier en Captain Keen (Windows vd Costersveld) vervolledigen het podium. 

Marie Demonte en Machester (Quidam de Revel) eindigden voor Gregory Wathelet en Berline du Maillet Z (Berlin) op een vierde plaats.

In het CSI1* 1.35m sprong onze landgenoot Brent d'Haese naar een derde plaats met Empress Eh Z (Emerald) in 38,37 seconden. De winst werd in eigen land gehouden dankzij Noa Verel die met Balduin 35 (Balou du Rouet) een barragetijd neerzette van 35,27 seconden. Iñigo Lopez De La Osa Franco sprong voor Spanje naar een tweede plaats met Sultan de Beaufour (Cardento 933) in 35,60 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Alexandra Kozel met Hoidals Epos (Escudo I) op vier en Anastasia Nielsen met Tailormade Contou (Conthargos) op vijf. 

Het CSI2* 1.35m werd gewonnen door Benoit Cernin met Bellatrix du Puy (Dollar Dela Pierre) in een tijd van 59,71 seconden. Ook de rest van het podium werd bezet door de Fransen met Nicolas Bos en Django des Baleines (Ugobak des Baleines) en 63,68 seconden op twee en Clement Frerejacques met Val Kilmor (Valentino) en 64,68 seconden op drie. 

Plaats vier en vijf waren voor Petronella Andersson met Jeunesse Van 't Paradijs (Emerald) en Marie Demonte met Epona du Quesnoy (Origon des Champs) op vijf. 

Dimme d'Haese sprong naar een negende plaats met No Blesse Van'T Roosakker (Echo Van't Spieveld). 

Klik hier voor de resultaten.