Nico Van Der Plaetsen en My Secret Of Usie winnen 1.25m GP van Lier

Een nieuwe, een nieuwe wedstrijd en een nieuwe overwinning voor Nico Van Der Plaetsen met zijn trouwe My Secret Of Usie. Op de K.VOR wedstrijd in het Azelhof in Lier streden op zaterdag zo'n 43 deelnemers voor de overwinning in de 1.25m hoge VOR Grote Prijs. Met slechts drie dubbel nul combinaties werd het een bikkelharde strijd waarbij Nico Van Der Plaetsen uiteindelijk aan het langste eind trok.

Nico Van Der Plaetsen kon rekenen op My Secret Of Usie (v. Emerald Van 't Ruytershof) om de winnende tijd van 40,07 seconden neer te zetten in de barrage. Laurent Nuytens en Daddy's Day Dream P (v. Just Daddy P) volgden op twee met een tijd van 40,44 seconden. Laura Grenier Fed-ex Hedonist (v. Sisley de la tour Vidal) vulden de top drie aan in 43,03 seconden.

Benjamin Bardyn (Tails Van 't Merelsnest Z) eindigde vierde en verwees hiermee Daan Bernaerts (Follow Up) naar de vijfde plek.

Evi Peeters wint hoofdnummer op vrijdag

Op vrijdag was het de beurt aan Evi Peeters om de ereronde te leiden. In het zadel van Nirvana Van Het Heikanthof (v. Emerald N.O.P.) snelde ze in de 1.25m proef in 29,76 seconden naar de overwinning. Dries Goossens en Pessoa vd Bisschop (v. Galisco van Paemel) werden tweede met een tijd van 32,50 seconden. Wilke Willems en Vienna Van 't Loo Z (v. Varnac Van De Wolfsakker) vervolledigden het podium in 33,61 seconden.

Valentina Hoeben (Pilar Dwerse Hagen) nam genoegen met de vierde plaats. Wilke Willlems (Skip) werden vijfde.