Olivier Vandamme Scoort Grand Prix winst In Marbais

Olivier Vandamme Scoort Grand Prix winst In Marbais

Afgelopen weekend kwamen de Waalse springruiters aan de start tijdens de LEWB Classic Tour in Marbais. De 1.40m hoge Grand Prix kwam uiteindelijk op naam van Olivier Vandamme met Nimbus vd Donkhoeve.

Samen met de negenjarige zoon van Carrera VDL bleef Vandamme voor op Odile Gierech met onder het zadel de eveneens negenjarige, Hurricane DB (Elvis Ter Putte). Het podium werd afgewerkt door Lola De Braekeleer en Morzine de la Pomme (Norton d'Eole).

Aline Henricot volgde net buiten het podium op de vierde plaats met onder het zadel Cary de l'Oiseliere. Gierech haalde eveneens de vijfde plaats in de Grote Prijs, dit samen met Nostradamus vd Watertoren

In de eerdere kwalificatie op zaterdag sprong Odile Gierecht met A-Myra Z naar de winst. Samen met de dochter van Arko III bleef Gierech, Haras de Laubry's Maxime Harmegnies voor. Harmegnies volgde op de tweede en derde plaats met respectievelijk Diosa De Laubry Z en Lester.

De Grand Prix kwalificatie op vrijdag kwam op naam van Gregory Wathelet met Sandero. De Belgische topruiter verwees in deze proef Odiel Gierech naar de tweede en derde plek met respectievelijk A-Myra Z en Nostradamus vd Watertoren.

Alle resultaten