Net niet voor Melissa Laenen onder Spaanse zon van Valencia

Net niet voor Melissa Laenen onder Spaanse zon van Valencia

In Valencia schittert Melissa Laenen onder de Spaanse zon. De amazone greep op Jax Lvp (v. Cornet Obolensky) net naast de winst van de CSI2* en werd knap tweede. 

In het parcours met 1.30m hoge hindernissen kwamen net geen tachtig combinaties aan de start, waar in de top vijf maar liefst twee Belgen schitterden. Melissa Laenen bracht er het beste van af en mocht het zilver in ontvangst nemen op Jax Lvp (v. Cornet Obolensky). Voor Mike van Belle was er in het zadel van een ander fokproduct uit de LVP-stallen, Jarsy Lvp (v. Toulon).

Tristan Guisson wist het er ook goed vanaf te brengen en kon zich tot tweemaal toe klasseren. In het zadel van Liza (v. Ikaroo) kwam de ruiter op dertien te staan, Duras de Hus (v. Ugobak des Baleines) was goed voor de twintigste plaats. 

De winst was Frans en kwam op naam van Nicolas Deseuzes en Farouche de Villaret (v. Romeo de Villaret). Ook het brons ging mee naar Frankrijk met Edward Levy op Eclair du Blondel (v. Con Air 7). 

Volledige uitslag

Ook bij de jonge paarden was België gerepresenteerd met Kasper de Boeck en Cristiano de L'Eau Z (v. Cantaloupe) op de vijfde plaats. Voor Guisson was er op Dali des Courtis Z (v. Dominator 2000 Z) een tijdsfoutje waardoor ze op 22 eindigden. 

Volledige uitslag