Laureen Poncelet en Sir Rubinus schitteren bovenaan FEI Dressage World Ranking

Laureen Poncelet en Sir Rubinus schitteren bovenaan FEI Dressage World Ranking

Niet enkel in de showjumping scoren onze Belgische ruiters goed, ook in de dressuur weten we op te vallen. Op de FEI Wereld Ranking Dressuur, in de categorie voor CDI2*-ruiters pronkt Laureen Poncelet helemaal bovenaan de Ranking!

De amazone uit Hoei staat met een stevig puntenverschil aan kop van de lijst. Poncelet kreeg de paardenmicrobe met de paplepel ingegeven en heeft al enkele knappe prestaties op haar palmares staan. 

Maar niet enkel de amazone is de beste op de wereldranglijst, ook haar paard staat op één. Sir Rubinus (v. Sir Donnerhall I) staat net als z'n ruiter stevig aan kop van de Ranking voor CDI2*-paarden. Een topprestatie van beide atleten dus! 

Zelf is de amazone heel erg trots op haar prestaties met de impressionante zwarte ruin en schrijft haar vreugde uit op haar sociale media: 

"Wow, Ongelooflijk! We zijn allemaal bijzonder trots op dit bijzondere paard dat in 3 jaar tijd, met een amateur op zijn rug, alle GP-bewegingen heeft geleerd met zoveel vriendelijkheid en toewijding en zonder ooit te forceren. Zijn aanwezigheid, persoonlijkheid en consistentie maken van hem een echt speciaal paard. Ik ben het hele team dat ons dagelijks zo goed omringt met professionaliteit, vriendelijkheid en liefde oneindig dankbaar", schrijft een tevreden Poncelet.

Nog net in de top tien vinden we nog een Belgische ruiter en die eer is aan Jozef Coenegrachts. De laatste Belgische notering is voor Priscilla De Jong die op de zestiende plek staat. 

In de Ranking voor CDI3*-ruiters en hoger is Laurence Vanommeslaghe de beste Belgische op de 33ste plaats, zes plaatsen hoger dan vorige maand! Ook Larissa Pauluis klimt enkele plaatsen omhoog en gaat van 41 naar 34, net onder Vanommeslaghe. 

De volledige rankings vind je hier