Kelly Cornelis opent het Sentower Park met winst

Kelly Cornelis opent het Sentower Park met winst

In het Sentower Park verzamelen deze week opnieuw heel wat ruiters voor de CSI2*-competitie. Kelly Cornelis opende alvast met winst in de Youngster Tour voor vijf- en zesjarige paarden. 

De amazone reed naar de overwinning op Baloucante di Luna (v. Balou du Rouet). Ook het zilver bleef in eigen land en was voor Jelle Geysen op Ridge Blue G (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). Hij moest die tweede plaats echter delen met de Italiaan Edoardo Alain Dubois die op Raico van de Lindehoeve (v. Toulon) in exact dezelfde tijd finishte. 

De top vijf was ook Belgisch gekleurd met Terry van Dingenen op vier met Cognac van t Laekhof Z (v. Cosmo W&W Z) gevolgd door Yenthe Schrijvers en Ridgefield Hpe (v. Untouchable 27). 

Volledige uitslag

In de eerste CSI1* stonden de ruiters klaar voor het 1.15m hoge parcours. Koen de Waele hield de Belgische eer hoog en eindigde op vijf met Double Clear Kdw Z (v. Dominator 2000 Z) en eindigde als één van de slechts acht dubbel foutlozen. De zevenjarige merrie kon haar naam alvast waarmaken. Rachel Loverix plaatste haar op negen met Quizz Ask (v. Favorit Ask) voor Juliette Herpoel die tiende werd met Catalina 50 (v. Cachas).

Volledige uitslag