Drie op drie voor Mathieu Guery in Oliva

Drie op drie voor Mathieu Guery in Oliva

De Bronze Tour Finale in het Spaanse Oliva kwam op naam van Mathieu Guery. Met Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) liet hij mama Patricia Guery achter zich. Wat later zorgde ook Best Friend Hero Z (v. Boyfriend dus Seigneur) voor een overwinning. 

De finale stuurde de combinaties door een parcours van 1.40m hoge hindernissen. De helft van de startende deelnemers kon een foutloze basisronde afleveren en mocht terugkomen voor de barrage. Onder hen zaten vier Belgen met Mathieu Guery op het bovenste schavot. Hij reed Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve), die afwisselend ook onder vader Jérôme aan de start komt, naar de overwinning. Zijn mama, Patricia, eindigde met Kartouche (v. For Pleasure) op vijf. Nathalie Willems reed Olala Mve HC (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) foutloos naar de achtste plaats. De laatste Belgische combinatie in de barrage was Christophe Leutenez met Fire Rock du Lozon (v. Contendro) en kwam op tien. 

Volledige uitslag

Guery heeft de smaak te pakken want voegde wat later nog een derde zege toe aan zijn palmares van deze week in Oliva en had daarbij ruim drie seconden voorsprong met Best Friend Hero Z (v. Boyfriend dus Seigneur). Onder Belgische vlag werd ook de zevende plaats ingevuld door Karline de Brabander-Vereecke op Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze).

Volledige uitslag