Abdel Saïd en Celine Schoonbroodt schitteren op podium in Al Shira'aa

Abdel Saïd en Celine Schoonbroodt schitteren op podium in Al Shira'aa

Met straks de Wereldbeker Grote Prijs op het programma werd de piste voorafgaand bezet door een andere CSI4*W rubriek. Over 1.50m hoge hindernissen was Abdel Saïd de snelste met Arpege du Ru (v. Apache d'Adriers). Celine Schoonbroodt-de Azevedo kreeg het brons omgehangen op Deesse des Embruns (v. Mylord Carthago).

Abdel Saïd blijft zijn goede vorm aanhouden en zette de voorlaatste rubriek van Al Shira'aa op naam. In een barrage met slechts acht deelnemers lag de lat hoog om geen fouten te maken en dat had ook Arpege du Ru (v. Apache d'Adriers) begrepen. Het duo stopte de chrono op 38,20 en zetten zo de winnende tijd. Celine Schoonbroodt-de Azevedo deed het iets voorzichtiger en dat werd beloond. In het zadel van Deesse des Embruns (v. Mylord Carthago) finishte ze in 40,59 en werd knap derde. De eer van de tweede plaats werd aan Jessica Burke gelaten met Express Trend (v. Future Trend). 

Luiz Felipe Neto de Azevedo kon zich ondanks een snelle basisronde met vier strafpunten nog plaatsen op dertien met Calvin de Beaufour (v. Nabab de Reve). 

De top vijf van deze rubriek werd ingevuld door Tim Gredley (GBR) op vier met Imperial HBF gevolgd door Shane Breen (IRL) in het zadel van Z7 Ipswich (v. Carembar de Muze), een vijftienjarige BWP-ruin.

Volledige uitslag

Eerder kwam ook de zege van de rubriek voor zesjarige paarden in Belgische handen. Thierry Goffinet en Megamix N (v. Aganix du Seigneur) vormden het sterkste duo en lieten heel wat plaatselijke maar ook enkele internationale concurrentie achter zich. 

Volledige uitslag 6YO