Constant van Paesschen niet te kloppen in Oliva

Constant van Paesschen niet te kloppen in Oliva
De Gold 1.40m rubriek in Oliva werd gewonnen door Constant van Paesschen. In het zadel van Balinsky (v. Balou du Rouet) stond hij onaantastbaar op één. 

De rubriek werd verreden in twee fasen. Constant van Paesschen had met de hengst uit Balou du Rouet, Balinsky, een voorzichtige eerste fase wat hen zonder fouten in de tweede fase liet overgaan. Daar duwde hij het gaspedaal extra in en kwam over de finish in 28,88. Hij zette die tijd al vroeg in de proef als de te kloppen tijd en bleef onverbeterd. Fernando Fourcade Lopez moest op slechts twee honderdsten de duimen leggen voor van Paesschen en Balinsky. Met La Marron (v. Christian 25) finishte de Spanjaard in 28,90 en kwam zo op twee. De Oostenrijkse Dominik Juffinger werd met z'n tijd van 29,38 derde op de rug van Dion van de Oldenhoff (v. Dulf van den Bisschop). 

Voor België legde ook Virginie Thonon een foutloze rit af met Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve) en eindigde op acht. Daarnaast had de Belgische amazone nog een zestiende plaats met Pecorino de La Liniere (v. Bamako de Muze). Naast Thonon was Gilles Nuytens nog geplaatst op elf met Ohlala vh Kluizebos (v. Jamal vd Heffinck). 

Volledige uitslag