Thierry Goffinet en Mathieu Guery bovenaan in Silver en Gold Grand Prix kwalificaties van Oliva

Op de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva werd op vrijdagnamiddag de 1.45m Gold Grand Prix kwalificatie afgewerkt in een twee fasen proef die eveneens meetelde voor de Longines Ranking. Mathieu Guery was er in uitstekende doen en verzekerde een Belgische overwinning. Thierry Goffinet liet in de Silver 1.40m Grand Prix kwalificatie het Belgische volkslied weerklinken door de arena.

Mathieu Guery kon rekenen op Nistria d'O (v. Falco) om de winnende tijd van 28,66 seconden neer te zetten. Carlos Lopez-Fanjul Tartiere en Ashaane Villa Rose (v. Utrillo Z) verzekerde zilver met een tijd van 28,80 seconden. Jesus Garmendia Echevarria en Callias (v. Companiero) vulden de top drie aan met een tijd van 29,01 seconden.

Jesus Bamonde (Caporal d'Elle) eindigde vierde en verwees hiermee Sacha Beghuin (Elcup Van Beek II Z) naar de vijfde plek.

Thierry Goffinet eerste in Silver 1.40m GP kwalificatie

In de Silver Grand Prix kwalificatie was het Thierry Goffinet die in het 1.40m parcours de beste prestatie wist neer te zetten. In het zadel van Caramba (v. Cornet Balou) verzekerde hij een eerste plaats met een tijd van 61,59 seconden. Sally Carina Zwiener en Biscuit Plus (v. Quintender 2) eindigde tweede met een tijd van 63,62 seconden. De top drie werd aangevuld door Victor Laudet en Etadam du Breche (v. Ustinov) in een tijd van 64, 34 seconden.

Plaatsen vier en vijf waren voor Madalena Eloy (Forestelle des Cinq Chene) en Duarte Seabra (Fernhill Check Your Pocket).

Tot slot waren er hier ook nog Belgische klasseringen voor Fabienne Daigneux-Lange (Bb d'Fee Sauveniere Z) en Loris Berrittalla (Irgend Wann).

Matie Delree bovenaan in 1.30m

In de Bronze 1.30m rubriek was het Maite Delree (Infinity) die voor een Belgische podiumplaats zorgde met een derde plek.