Anthony Wellens naar zilver in CSI3* 1.50m van Lanaken

Op de Z-Tour in Zangersheide, Lanaken werd de CSI3* 1.50m hoofdrubriek afgewerkt in een proef rechtstreeks tegen de tijd. Winst was er voor Duitsland met Patrick Stühlmeyer op één. Voor België verzekerde Anthony Wellens een tweede plaats. Nederland vervolledigde het podium met Piet Raijmakers Jr op drie.

Patrick Stühlmeyer en Carmina 51 (v. Casall) verzekerde het goud in deze hoofdrubriek. Het duo finishte in de snelste foutloze tijd van 62,64 seconden. Anthony Wellens kon rekenen op Domenco (v. Umex Sport Cornet's Stern) om in 64,08 seconden naar de tweede plaats te rijden. Piet Raijmakers Jr en Van Schijndel's Gladstone (v. Grison van den Bisschop (v. Hemmingway) verzekerden het brons met een tijd van 64,97 seconden.

Amanda Landeblad (For Killy) werd vierde en verwees hiermee Nathan Budd (Cadix des Rosier) naar de vijfde plaats.

Tot slot waren er nog andere klasseringen voor Geoffrey Cobbaut (d'Amerique van de Vlasrede Z) en Vincent Lambrecht (Catwalk Harry).

Florence de Radigues bovenaan in 1.25m rubriek

In de CSI1* 1.25m proef was het Florence de Radigues die met Kiss Me DV (v. Ustinov) de ereronde mocht leiden. Philip Gysbrechts en Qute Of Greenhill Z (v. Quilimbo) zette het Belgische feestje verder en verzekerde een derde plaats. Elodie Guillaume en Elina de Lamcot (v. Berlin) eindigden net buiten het podium met een vierde plek.

Tot slot waren er nog Belgische klasseringen voor Laura Blommaert (Nikita Eindeken Z), Thibault Vermeulen (Pommery C) Meghann Halbardier (Klark Kent C), Cathéline Welvaert (Davinia Dh Z), voor Wout Vanhemel (Cara Z).

Anthony Wellens opnieuw bovenaan en eindigt eerst bij de 6-jarigen

Anthony Wellens kon rekenen op Quinao V/D Potaarde (v. Prince van de Wolfsakker) om de winnende tijd van 26,00 seconden neer te zetten. Romy Ruijl (Kiss Dk Z ET) eindigde knap vierde. Ze werd op de voet gevolgd door landgenoten Loic Cannaert (Zarabella Z) en Thibault Vermeulen (Carl GB).