McLain Ward en Contagious winnen tweede manche van Wereldbekerfinale in Leipzig, Jos Verlooy tiende

McLain Ward en Contagious winnen tweede manche van Wereldbekerfinale in Leipzig, Jos Verlooy tiende

In Leipzig werd zonet de tweede manche van de Longines FEI World Cup verreden. Het parcours bleek een stuk moeilijker te staan als tijdens de eerste manche van gisteren met slechts zeven combinaties die wisten door te stoten naar de aparte jump-off. Daar wisten twee combinaties het hout in de lepels te laten liggen. Uiteindelijk was het McLain Ward die met Contagious de leiding nam na deze tweede manche. Jos Verlooy viel net buiten de jump-off en eindigde tiende. 


McLain Ward reed in het zadel vann Contagious (v. Contagio) in 44,03 seconden naar de overwinning in de jump-off van deze tweede manche van de Wereldbekerfinale. Harry Charles kon rekenen op de dertienjarige Zangersheide-ruin Romeo 88 (v. Contact van de Heffinck) om in een tijd van 47,14 seconden naar de tweede plek te rijden. Op drie volgden Jack Whitaker en Equine America Valmy de la Lande (v. Mylord Carthago HN) met een tijd van 48,66 seconden.

Harrie Smolders hield de Nederlandse eer hoog en snelde met zijn trouwe ruin Monaco (v. Cassini II) naar de vierde plek. Gregory Cottard en Bibici (v. Norman Pre Noir) nam genoegen met de vijfde plek. 

Onze landgenoot Jos Verlooy (Luciano van het Geinsteinde) zag een ongelukkige springfout in de eerste omloop vandaag en werd dus weerhouden van een plekje in de jump-off. Hij eindigde uiteindelijk nog mooi tiende in het klassement. In het algemene tussenklassement staat Verlooy voorlopig elfde. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Tomas Holcbecher