Louise Lenaerts start de dag met een overwinning in de CSIOJ Big Tour van Zuidwolde

Louise Lenaerts start de dag met een overwinning in de CSIOJ Big Tour van Zuidwolde

Op de CHIO Spring Tour in Zuidwolle komen heel wat jonge talenten deze week aan de start. Onze landgenote Louise Lenaerts is er alvast uitstekend van start gegaan met winst in de CSIOJ Big Tour over een hoogte van 1m40, rechtstreeks op tijd. Maar liefst vijftig combinaties konden het parcours foutloos afleggen en daarvan was Louise de aller snelste! 

Louise Lenaerts zat in het zadel van de BWP-merrie Maybel van het Molenhof (v. Figaro C). De jonge amazone liet niets aan het toeval over en vloog foutloos door het parcours in een tijd van 58,87 seconden, ruimschoots genoeg voor de eerste plaats. Bovendien slaagde zij er als enige in om de tijd onder de 60 seconden te houden, een dik verdiende overwinning dus. 

Op twee zagen we Italië dankzij Francesca Ripamonti. Zij stuurde Cafeine Des Roches (v. Robin de Vinebus) foutloos rond in een tijd van 60,50 seconden. Kim Vukadin nam met Chicolina 10 (v. Canstakko) de derde plaats voor haar rekening. De rest van de top vijf was voor Groot-Brittannië dankzij Iwan Charpenter (Merllyn's Chacco B) en Sophie Evans (Florida van Maarle). 

Bart Jay Junior kon zich in deze rubriek ook nog klasseren, we zagen hem op de dertiende plaats terug met Enterprise Jt Z (v. Eldorado vd Zeshoek) na een foutloze omloop. 

CSIOCh Small Tour - 1m25 

In de Small Tour voor Children kregen we eveneens een Belgische overwinning dankzij Seppe Wouters. Hij reed de SBS-ruin Kalvados Keros (v. Arezzo VDL) snel en foutloos naar de overwinning in een tijd van 34,42 seconden. Met Devino vd Weretherbach Z (v. De Flor 111 Z) eindigde Seppe ook nog op de derde plaats. Amy Helfrich kon PSS Can (v. Canstakko) naar de tweede plaats rijden in 34,61 seconden. 


CSIOP Small Tour - 1m20 

De Small Tour voor pony's werd gewonnen door Lorenzo Privitera en Calix de Vuzit (v. Poetic Justice) in een tijd van 31,36 seconden. Robin Vermeir leverde de beste Belgische prestatie. Zij reed de BWP-merrie Ottawa V/H Verbrandgoed (v. Cadet) naar de zevende plaats. Met Kristal Sparkle Van Begeveld (v. Ponyhoeve Bright Sparkle 912) klasseerde ze zich nog op de tiende plaats. Tot slot kon Marthe-Louize Dieu zich met Zenzi Girl (v. Zenzi Boy) nog op de negende plaats klasseren. 


Klik hier voor alle uitslagen.


F. © CH De WOlden