Lore Decock en Vincent Lambrecht schitteren in 3* 1.40m van Opglabbeek

Lore Decock en Vincent Lambrecht schitteren in 3* 1.40m van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd de eerste wedstrijddag van de week afgesloten met een CSI3* 1.40m twee fasen special proef. Lore Decock verzekerde er tussen een sterk internationaal deelnemersveld een Belgische overwinning. In het tweede klassement van de 1.40m proef was het Vincent Lambrecht die de Belgische eer hoog wist te houden en tweede eindigde. 

Eerste klassement 3* 1.40m 

Lore Decock kon rekenen op Heschung Van T Ameldonk (v. Wandor van de Mispelaere) om de winnende tijd van 30,06 seconden neer te zetten. Hiermee was ze de Ier Shane O'Meara met Ikaberlina (v. Elvis Ter Putte) net te snel af. Het Ierse duo finishte tweede in 32,45 seconden. Omer Karaevli en Policeman 2 (v. Perigueux) vervolledigden het podium in 33,71 seconden. 

Donald Whitaker (Little Khira H) eindigde vierde en verwees hiermee Gilles Detry (Catwalk Pikap de Muze Z) naar de vijfde plek. 

Tot slot waren er nog andere Belgische klasseringen voor Karen Oris (Ino Uno d'OR) en Jens Vandenberk (Diamant Van 'T Coseveld Z). 

Tweede klassement 3* 1.40m 

In het tweede klassement mocht de Britse Chloe Aston de ereronde leiden. In het zadel van Melvin Vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte) snelde ze in 30,86 seconden naar de eerste plaats. Ze werd opgevolgd door Vincent Lambrecht met Vanda Mclaren (v. Tiny Boy) met een tijd van 32,99 seconden. Michal Kazmierczak en Zirocco Air (v. VDL Zirocco Blue) finishten in 33,76 seconden derde. 

Pilar Lucrecia Cordon (Noblesse du Palis) werden vierde en verwezen hiermee Irma Karlsson (Euphoria SN) naar de vijfde plek. 

Andere Belgische klasseren waren voor Elke Appeltans (Navajo van de Padenborre) en Leonie Peeters (Belanda) 

Axelle Druyts-Hens op podium bij 5-jarige paarden 

De winst hier voor Donatas Janciauskas en Dj Cool Daimant Js Z die de beste tijd van 67,45 seconden wist neer te zetten. Frederic Bouvard en Heroce des Bargues (v. Connor) verzekerde de tweede plek in 68,93 seconden. Onze landgenote Axelle Druyts-Hens en Lex de Nuit Z (v. Le Blue Diamond V'T Ruytershof) vervolledigden het podium in 71,34 seconden. 

Guido Jun. Klatte (Caventador) eindigde vierde en verwees hiermee Davy Celis (Mercurius III S) naar de vijfde plek. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Frederique Borgoens (My Special Pleasure), Chauouki Rijnders (Dirginta Z), Kim Celis (Mercurius VI S) en Liesl Mertens (Vagabond's Lady vh Legitahof Z). 

Floor Porters wint de 1* 1.20m proef 

In de CSI1* 1.20m rubriek was de overwinning voor onze landgenote Floor Porters en Melina S (v. Breemeersen Adorado). Ze deelde die eerste plaats met Edoardo Chimirri en Zermatt Z (v. Zannini R). Frederique Borgoens zette met Twisty Girl Z (v. Twister de La Pomme) het Belgische feestje verder met een derde plek. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Ezequiel Andres Ferro Menendez (Belle Vue) en Antonio Castagna (Kylian van de Noordheuvel). 

Floor Janssen en Giel Vangeebergen in top vijf van 1* 1.10m proef 

In de CSI1* 1.10m rubriek verzekerde Valentine Auguin met Enjoy de Malotithe (v. Numero Uno) de overwinning met een tijd van 61,04 seconden. Marlou Knobben volgde op twee met Discover (v. Zacharov) een tijd van 65,48 seconden. Ook de derde plaats was voor Marlou Knobben. Daarvoor kon ze rekenen op Djazz (v. Vleut). 

Onze landgenote Floor Janssen (Ici d'Or van de Klothoef) snelde er naar de vierde plek. Giel Vangeebergen (Gazelle) volgde haar op op de vijfde plek. 

Klik hier voor de resultaten.