Jens Nijs op één en Dimme D'Haese op twee in 2* 1.40m van Deurne

Jens Nijs op één en Dimme D'Haese op twee in 2* 1.40m van Deurne

Op de Green Valley Estate in Deurne werd de dag afgerond met een CSI2* 1.40m rubriek die in twee fasen special werd verreden. Jens Nijs zet na zijn succesvolle weken in Arezzo zijn zegereeks gewoon verder op Nederlandse bodem en snelde er naar de overwinning. 

Jens Nijs en Olympic van het Merrethof (v. Kasanova de La Pomme) tikten de klok af op 27,55 seconden en sleepten hiermee de hoofdprijs binnen. Dimme D'Haese kon rekenen op Jacobien Dwerse Hagen (v. Va-Vite) om tweede te finishen in 29,06 seconden. Piet Raijmakers Jr en Van Schijndel's Galetto (v. VDL Zirocco Blue) vulden het podium aan in 30,34 seconden. 

Ook de vierde plek was weggelegd voor Dimme D'Haese (Armani). Bert Jan van de Pol (Looyman Z) volgde op de vijfde plek. 

Maxine Gaelens in top vijf van 1* 1.20m 

In de CSI1* 1.20m proef verzekerde Wiljan Laarakkers met Invictus (v. Numero Uno) de overwinning in 29,78 seconden. Rosanne Janssen en Carpe Diem K Z (v. Caleandro) volgdne op de tweede plaats in 29,79 seconden. Loewie Joppen kon rekenen op Candy Holiday (v. Cardento 933) om de top drie te vervolledigden in een tijd van 29,87 seconden. 

Maxine Gaelens (Noblesse Royale) hield de Belgische eer hoog en eindigde vierde. Tamarin Christie (Je T'Aime Foreva Z) volgden op vijf. 

Tot slot waren er nog andere Belgische klasseringen voor Staf Beddeleem (Isolde Vd Heffinck) en Yenthe Schrijvers (Loreen). 

Klik hier voor de resultaten.