Isabel Cool, Nico Nyssen en Jette De Jong nemen leiding na eerste onderdeel van BK Dressuur

Isabel Cool, Nico Nyssen en Jette De Jong nemen leiding na eerste onderdeel van BK Dressuur

In het Azelhof in Lier zijn de eerste onderdelen van het Belgisch Kampioenschap Dressuur vandaag van start gegaan. Vanmiddag was het al de beurt aan de ruiters van de Kleine Tour, de U25- ruiters en de Juniors waar Isabel Cool, Nico Nyssen en Jette De Jong meteen de leiding namen. 

Isabel Cool wint eerste onderdeel BK Kleine Tour 

Isabel Cool en Herr Charmeur Coolhorses (v. Charmeur) verzekerden de winst in het eerste onderdeel van de Kleine Tour met een score van 73,676%. Suraya Hendrikx en Benicia (v. Benicio) volgden op de tweede plek met een eindtotaal van 71,794%. Het podium werd vervolledigd door Cyriel De Coker met de merrie Jillz Urona (v. Charmeur) die eindigden met 71,441%. 

Laura Luyten en J2L Impressive Star (v. Charmeur) eindigde vierde. Isabel Cool was ook op de vijfde plaats terug te vinden met Glorious Coolhorses (v. Krack C). 

Klik hier voor de resultaten van het eerste onderdeel BK Kleine Tour 

Nico Nyssen bovenaan na eerste onderdeel BK U25 

Bij de U25-ruiters verzekerde Nico Nyssen met Farrington (v. Jazz) de eerste plek met 70,647%. Laura Luyten en J2L Lamborghini (v. Bravour B) volgden op de tweede plaats met een score van 70,059%. Lauranne Lammens vulde met Hilcara Van Het Vijverbos (v. Don Renoir) de top drie aan met een totaal van 69,529%. 

Suraya Hendrikx finishte vierde met Black Beauty (v. Gribaldi) en werd vijfde met Dear Friend 2 (v. Danone 1). 

Klik hier voor de resultaten van het eerste onderdeel BK U25 

Jette De Jong pakt leiding na eerste onderdeel BK Juniors 

Jette De Jong en Indini (v. Chippendale) zetten een score van 70,879% neer en namen hiermee de leiding bij de junioren. Anna Peeters en Harlekin (v. Chinook) eindigden tweede met 69,454%. Clara Collard en Escape (v. Tuschinski) volgden op drie met een eindtotaal van 69,363%. 

Amane Stables-ruiter Aude Verheecke kon rekenen op de KWPN'er Frapant (v. Vivaldi) om een knappe vierde plaats te bemachtigen in het eerste onderdeel. Lana De Clauwe volgde Verheecke op met Elfenranke (v. Rastenberg). 

Klik hier voor de resultaten van het eerste onderdeel BK Juniors