Laurens Houben beste bij jonge paarden in Sentower Park

Laurens Houben beste bij jonge paarden in Sentower Park

De jonge paarden proef voor 5- en 6-jarigen bij Sentower Park werd zonet gewonnen door Laurens Houben op de rug van Qastaar Van 'T Heike (Epleaser Van T Heike). Houben en de 6-jarige BWP ruin, gefokt door Karel Boonen, verbeterden daarmee hun vierde plaats van gisteren aanzienlijk.

In totaal wisten ruim twintig combinaties foutloos het basisparcours af te leggen, waarvan er uiteindelijk acht ook de nul konden behouden tijdens de barrage. In een tijd van 40.73 seconden nam Houben de leiding, gevolgd door Sophie Hinners die zilver en brons mee naar huis mocht nemen. In het zadel van Obora's Godspeed (Gemini) was Hinners goed voor de tweede plaats, waarmee ze een kleine halve seconde sneller was dan met de DWB hengst Cc United (Untouchable 27).

Net buiten het podium klasseerde Helena Beyers zich als vierde op de rug van My Way du Sud Z (Mithras de Regor). De Brit Benjamin Clarck en La Presley Cjs (Cicero Z Van Paemel) vervolledigden de top vijf.

Uitslag CSIYH1* 5 & 6Y

Charlotte Mahieu beste Belg bij 1* 1.35m nummer

Op hetzelfde moment werd ook de CSI1* 1.35m proef verreden. Winst ging hier naar Anna Marie Vitek en Chacco's Amke (Chacco-Blue), gevolgde door Sophie Hinners die ook hier scoorde. Hinners reed Honey Bunny 2 (Livello) naar zilver. De Nederlander Ruben Romp wist zich als derde te plaatsen met Vangoth des Besnards (Quartz du Chanu).

De beste Belgische prestatie werd in deze proef neergezet door Charlotte Mahieu, die in het zadel van de 12-jarige BWP ruin Kiarado (Diarado) net geen top drie haalde. De top vijf werd afgesloten door Donald Withaker en Veneno (Chacco-Blue).

Uitslag CSI1* 1.35m