Wilm Vermeir nog net binnen top 5 in zware Falsterbo Derby

Wilm Vermeir nog net binnen top 5 in zware Falsterbo Derby

De Falsterbo Derby bleek voor niemand van de achttien deelnemers een koud kunstje. Slechts twee combinaties mochten door naar de barrage, waar ook zij uiteindelijk een balk uit de lepels tikten. Beste Belg aan de start bleek Wilm Vermeir, die met Linguini de la Pomme (Marius Claudius) de derde snelste tijd neerzette, zij het met vier strafpunten op de teller. Het paar werd uiteindelijk sterk vijfde. 

Met slechts twee foutloze combinaties moest een jump-off beslissen over de verdeling van goud en zilver in de Falsterbo Derby. Zowel Andre Thieme voor Duitsland, als Johnny Pals uit Nederland maakten hier echter een springfout, waardoor de man met de snelste chrono met het goud ging lopen. Dit bleek uiteindelijk Thieme te zijn, die op de rug van de 14-jarige Contadur (Conteros) de tijd stopte op 49.82 seconden. Pals volgde in het zadel van Carlotta (Conthargos) op 2.5 seconden en greep zo zilver. Het brons ging naar Emanuele Gaudiano die de 9-jarige BWP ruin Nikolaj de Music (Kannan) als snelste met vier strafpunten door het parcours stuurde.

Hessel Hoekstra en Helsinki (VDL Zirocco Blue) klasseerden zich als vierde, gevolgd door Wilm Vermeir en Linguini de la Pomme.

Uitslag