Belgische Children 6e tijdens Team Finale EK in Oliva

Belgische Children 6e tijdens Team Finale EK in Oliva

Zonet werd de teamfinale van de Children op het EK in Oliva verreden. Het Belgisch team onder leiding van Jean-Jacques Mathijs deed hun uiterste best, maar met een teamresultaat van negen strafpunten eindigden zij uiteindelijk op een gedeelde zesde plaats. Brent de Schrijver bleef in het zadel van LIV Good Vd Kattevennen Z (Levisto Z) opnieuw foutloos, en behoudt zo zijn leiderspositie in het individuele klassement.

Na een teamresultaat van 4 strafpunten op woensdag, gevolgd door een extra opgelopen 5 punten gisteren, moest België vandaag sterk aantreden wilde het team hun plaats in het klassement alsnog verbeteren. Zo gezegd, zo gedaan. Met drie foutloze omlopen van Marthe-Louize Dieu, Pieter Jan Anthonissen en Brent de Schrijver, en één springfout van Estee Bomeré, behield het team vandaag een schitterende nulscore!

Een team totaal van negen strafpunten leverde hen uiteindelijk een gedeelde zesde plaats op, samen met het Zweedse team van Sofia Bengtsberg. De winst ging uiteindelijk naar Duitsland, die onder leiding van Eberhard Seemann als enige team over de volledige lijn de nul behielden.

Morgen komen de 30 beste individuele ruiters nog aan de start voor hun finale. Hier zullen Brent de Schrijver, Marthe-Louize Dieu en Pieter Jan Anthonissen aan de start komen om de Belgische eer opnieuw te vertegenwoordigen. 

Team uitslag 

Individuele uitslag - selectie finale