Koen Vereecke en Lector vd Bisschop gaan met brons aan de haal in rankingproef Bonheiden

Koen Vereecke en Lector vd Bisschop gaan met brons aan de haal in rankingproef Bonheiden

Na een barrage met zestien deelnemers, overwegend bevolkt door Belgische combinaties, was het Koen Vereecke die zich als beste Belg profileerde in het zadel van Lector vd Bisschop. 

Op de BWP hengst van Bamako de Muze uit de fokkerij van Tom De Craene zorgde Vereecke voor een foutloze barrage in een tijd van 46,82s. Die tijd leunde dicht aan tegen die van de Duitse Jona Jolie Schwamborn, die de 8-jarige Chinta (Chin Quin) in 46,14s over de finish stuurde. De winnende tijd werd afgeklokt door Thiago Ribas Da Costa. De Braziliaan kruiste met de door Wilfried Ruiten gefokte Catharina W&W Z (Centurio 22) de eindmeet in 44,30s. 

Kirsten Rombouts sprong in het zadel van de Thunder vd Zuuthoeve-zoon, Mowgli KR (Thunder vd Zuuthoeve) naar de vierde plaats. Op vijf volgde Louis Le Grelle met Alouette SL (Algot) voor Jules van Roosbroeck en Nanta, een 11-jarige Elvis ter Putte dochter uit eigen fokkerij. Enkel de eerste zes combinaties bleven dubbel foutloos.

Vincent Lambrecht trok zijn goede vorm met Catwalk Harry (Verdi TN) door en werd zevende gevolgd door Jens Vandenberk en Liesbet Caeyman's fokproduct Ma-Belle vh Eegdeken (Cardento). 

Resultaten

Aansluitend was het Virginie Thonon die in de CSI2* 1.40m rubriek de Belgische eer hoog hield. In combinatie met de BWP'er Pertini vd Axelhoeve (Ogano Sitte), een 9-jarige fokproduct van Yves Lippens, sprong de amazone naar vier. Op vijf volgde Chanel de Baets op de rug van I Am Elvis (Elvis ter Putte) van fokker A. Balvert.

Andres Vereecke loodste Cuba Libre Van Paemel Z (Cicero Z) naar zeven maar werd ook nog eens tiende op Johan Veldeman's fokproduct Que Passa de Regor (Hunter's Scendro). Kirsten Rombouts en Nelson RS (Thunder vd Zuuthoeve) zagen we op acht, Caroline de Laet en Kiss-Me V/H Bhh (Mosito vh Hellehof, fokker: Luc Kuppens) besloten op elf.