Belgische ponyruiters grijpen brons in Nations Cup Opglabbeek

Belgische ponyruiters grijpen brons in Nations Cup Opglabbeek

Het Belgische Ponyteam voor de Nations Cup in Opglabbeek bestond uit Marthe-Louize Dieu, Elise Thirion, Emile Beke en Robin Vermeir - allen opnieuw onder de begeleiding van Chef d'Equipe Filip Lacus. De hindernissen stonden op een hoogte van 1.30m. Uiteindelijk werd het (gedeeld) brons voor deze knappe equipe!

Marthe-Louize Dieu trapte af voor ons land met Swarovski. In de eerste ronde kregen zij slechts een springfoutje aangerekend. Elise Thirion kwam in deze Nations Cup aan de start met Dance Floor du Cauroy en maakte in haar tweede ronde de eerste goed. Voor Emile Beke zat Ella Van 'T Wezehof onder het zadel. De absolute sterkhouder van het team was Robin Vermeir. Op de rug van Kristal Sparkle van Begeveld hield zij in beide rondes de balken in de lepels. Het team besloot met een totaal van 28 punten. 

Voor het Nederlandse team werden eveneens 28 strafpunten genoteerd, wat ervoor zorgde dat België en Nederland de bronzen medaille deelden. De overwinning kwam zonder twijfel toe aan een sterk Iers team. Zij besloten hun Nations Cup met maar liefst zes van de acht foutloze ritten en een puntentotaal van slechts vier punten; Zweden greep het zilver en had 21 strafpunten op het bord staan. 

Resultaten