Gilles Thomas en Luna van het Dennehof opperbest in tweede Wereldbeker manche Helsinki

Gilles Thomas en Luna van het Dennehof opperbest in tweede Wereldbeker manche Helsinki

Het Finse Helsinki vormde het decor voor de tweede manche voor de strijd om de Wereldbeker. In deze wedstrijd van het hoogste niveau baande Gilles Thomas zich een weg over de hindernissen van 1.60m hoog en kon besluiten in de top vijf na een loodzware barrage. 

Slechts vijf combinaties van de tien barragisten hielden het hout in de lepels van de uitermate spannende barrage. Gilles Thomas was één van hen en stuurde Luna van het Dennehof (v. Prince van de Wolfsakker) feilloos door het parcours in 36,08. Het duo hun inspanningen werden beloond met een knappe vijfde plaats. 

Jordy van Massenhove mocht met Equine America Verdiamo Z (v. Verdi Tn) eveneens de barrage inzetten. Hun rondde eindigde met 40,30 seconden op de klok en er werden hen helaas ook 2 springfouten aangerekend waardoor ze toch nog op een eervolle tiende plaats konden strandden. 

De overwinning kwam op naam van Angelica Augustsson Zanotelli. Kalinka van de Nachtegaele (v. Epleaser Van T Heike) vloog over de finish in 34,13 en zag niemand nog beter doen. Plaats twee en drie gingen naar Duitsland met Gerrit Nieberg op twee voor Janne F. Meyer-Zimmerman. Terwijl Nieberg Blues d'Aveline CH (v. Baloussini) in de strijd gooide kwam Meyer-Zimmerman met Buettner's Minimax (v. Cornado Nrw) aandraven.

De laatste dubbel foutloze uitslag werd afgeleverd door Thomas Ryan in het zadel van Springfield (v. Stakkato Gold).  

Bekijk de resultaten hier