Jérôme Guery schittert op podium van 4* Longines Ranking

Jérôme Guery schittert op podium van 4* Longines Ranking

De op één na hoogste rubriek van de laatste dag in El Jadida leverde een bronzen medaille op voor Jérôme Guery. De Belg sprokkelde zo niet enkel punten voor de Longines Ranking maar voegde er ook bij op de Wereldbeker ranglijst. 

Met Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck) kon Jérôme Guery de snelste tijd neerzetten maar de twaalfjarige ruin tikte één onfortuinlijke balk uit de lepels waardoor het duo genoegen moest nemen met de derde plaats. 

Ook Virginie Thonon en Bart Clarys vonden hun weg naar een plek binnen de top tien. Thonon vatte deze rubriek met Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve) aan maar de ruin werd ook één springfout aangerekend waardoor het duo uiteindelijk op acht belandde. Bart Clarys volgde op de negende plaats en had in het zadel van Geste van de Vihta (v. Zirocco Blue VDL) acht strafpunten achter zijn naam. 

Het was uiteindelijk Elian Baumann die met de winst ging gaan lopen. In het zadel van Little Lumpi E (v. Lordanos) bleef hij als één van de slechts twee combinaties foutloos én had ook de snelste ronde. Mans Thijssen was de tweede en laatste dubbel foutloze met Joviality (v. Warrant) waardoor ze beloond werden met het zilver. 

Volledige uitslag