Jasper Peeters beste Belg op WK Eventing zesjarigen

Jasper Peeters beste Belg op WK Eventing zesjarigen

Het WK voor jonge eventingpaarden zit er voor de zesjarigen op. In het Franse Le Lion d'Angers gaven verschillende eventingprospecten twee dagen het beste van zichzelf in de drie verschillende onderdelen. Voor Jasper Peeters bracht het WK een dertiende plaats op. 

Peeters had de zesjarige Cadell Z mee naar het Wereldkampioenschap. De Zangersheide ruin uit Contendro I behaalde er met Peeters een knappe dertiende plaats. Casell Z is een zoon van de volle zus van Marco Kutscher zijn Grand Prix-paard, Van Gogh.  Na Peeters volgde Virginie Caulier als beste Belgische op 24. De amazone zakte met Grimm Bornissois (v. Con Air) af naar Frankrijk.  

Begin deze maand werd Jasper Peeters opgeroepen als vervangen voor Vincent Martens om deel te nemen aan het WK voor zesjarige eventingpaarden.

Lara De Liedekerke-Meier besloot haar weekend met Kiarado (v. Diarado) met een 35ste plaats.

Thomas Carlile maakte er een thuiswinst van en behaalde de overwinning in het zadel van Golden de Beliard AA (v. Upsilon). De tweede plaats was voor de Amerikaanse Caroline Martin met Hsh Connor (v. Connor 48). Sarah Bullimore mocht het podium van dit jaar afsluiten. De Britse amazone behaalde het brons met Corimiro (v. Amiro Z).

Bij de zevenjarigen was het regerend Belgisch eventing kampioene, Tine Magnus die het beste resultaat plaatste. Met Dizzy van het Lichterveld Z (Denzel van't Meulenhof) reed Magnus naar de 25e


Bekijk de volledige eindstand hier


Copyright foto: Maimity Castel