Gilles Dunon in top 5 in CSI3* Sentower

Gilles Dunon in top 5 in CSI3* Sentower

De eerste rubriek in Sentower was er eentje over de hoogte van 1.40m. In de CSI3* aangeschreven rubriek kon Gilles Dunon zich vijfde plaatsen. 

Met Dibajo O.H.Z. (V. Dicasi O.H.) reed Dunon in twee fasen speciaal naar een vijfde plaats in 30.67. Dunon noemde Dibajo onlangs nog een 'work-in-progress' maar ziet zelf talent in het paard, wat aangetoond wordt door hun sterke vijfde plaats. Vierde notering was weggelegd voor Alma Ranebo met Celebration R-M (V. Con Chello)

De winst ging er naar de Britse Jodie Hall Mcateer. In het zadel van Catoki (V. Kannan) wist ze een tijd neer te zetten van 27.29. Het tweede hoogste trapje was voor Francisco Rocha en Lorde Do Belmonte (V. Clyde Lvb Z). De derde plaats ging uiteindelijk naar Agostina Llano, die er Primavera (V. Mylord Carthago*HN) foutloos rondreed in 30.11. 

Verder in de top 10 vinden we nog 2 Belgische noteringen. Elke Appeltans kon er de achtste plaats op haar naam zetten met Navajo van de Padenborre (V. Etoile Van'T Oudbos). Op negen volgt Tristan Guisson in het zadel van Naturelle vh Legitahof Z (V. Nabab de Reve). 

Na deze proef volgde de CSI1* over 1.30m rubriek. Daarin kon ook Laurens Houben een vijfde plaats voor België veroveren. Hij deed dat met Verdi's Adel (V. Verdi TN). Het was de Amerikaanse amazone Maggie Mcalary die er Bp Winston (V. Cavalier Royal) naar de eerste plek reed. De Nederlandse Lars Kersten eindigde er met Cando 10 (V. Cachas) op twee. Drie was wederom voor Amerika, Jean Van Gysel en Elixir du Houlbec (V. Vigo d'Arsouilles) namen die voor hun rekening. 

Bekijk hier alle resultaten