Gerrit Nieberg houdt overwinning CSI5* Grand Prix of Hamburg in Duitse handen

In Hamburg werd zonet één van de hoogtepunten van het weekend verreden: de CSI5* Grand Prix of Hamburg. 44 combinaties traden aan in deze rubriek met barrage en twaalf van hen slaagden erin om een eerste foutloze ronde achter hun naam te noteren. Een barrage met twaalf moest dus uitsluitsel bieden.

In die barrage waren het de winnaars van de Grand Prix van Aken die ook dit keer alle concurrentie naar huis reden: Gerrit Nieberg rekende op de 12-jarige Ben (v. Sylvain) om in 46,63 seconden een foutloze ronde te springen; Ze deden hiermee beter dan Ben Maher die op zijn beurt Dallas Vegas Batilly (v. Cap Kennedy) naar de tweede plaats reed. Deze combinatie konden ook de nul op het scorebord houden en klokten af in 47,22 seconden. Michael Duffy en Che Fantastica (v. Check In) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 50,64 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Nicolas Pizarro en Philipp Weishaupt. Pizarro reed de 12-jarige Pia Contra (v. Conthargos) foutloos naar de finish in 52,88 seconden, Weishaupt kreeg met Coby (v. Contagio) één springfout. Hun snelle tijd leverde hen echter alsnog een top vijf klassering op.