Hennau en De Wit vechten het uit in 1m40 hoofdnummer Gold League

Hennau en De Wit vechten het uit in 1m40 hoofdnummer Gold League

In Sentower Park in Opglabbeek staat dit weekend nationale sport centraal: er wordt immers op Gold niveau gesprongen. In het 1m40 hoofdnummer ging de overwinning naar Jerome Hennau. Hij rekende op Manhattan Quality (v. Nonplusultra 3) om in 31,23 seconden foutloos rond te springen. 

Met deze tijd kon hij nipt Thomas De Wit achter zich laten. De Wit reed Ecuador Dw Z (v. El Torreo de Muze) eveneens zonder springfouten naar de finish en stopte de chrono na 31,52 seconden. Spencer Smith en Clarina vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 31,52 seconden. 

Jean de Grande (Freud del Cabanon Cavalier - Pro) en Thomas De Wit (Tools Dw Z) waren goed voor de vierde en de vijfde plaats.

In het 1m30 was Frank Deckers de te kloppen man. Hij nam niet enkel de eerste maar ook de tweede plaats mee naar huis. Voor de eerste plaats zadelde hij For Elly CC Z (v; For Pleasure). Het duo kon een foutloze ronde achter hun naam noteren in 29,99 seconden. Voor de tweede plaats haalde hij Justin E (v. Namelus R) van stal. Ook nu kon hij de nul behouden en klokte hij af in 30,52 seconden. Thomas De Wit reed op zijn beurt Ice Twin Girl DW Z (v. I'm Special de Muze) naar de derde plaats. Het duo noteerde een mooie nulronde achter hun naam en finishte in 31,85 seconden. Hij deelde die derde plaats met Francois Brichart die met Cabriole du Chateau Hollogne Z (v. H&M Cabrio vd Heffinck) in exact dezelfde tijd finishte. 

De top vijf werd vervolledigd door Thomas De Wit en Haiti DW Z (v. Halifax vh Kluizenbos). 

In het 1m20 reed Kyle Cuypers naar de overwinning. Hij rekende op Mystic Lad van't Buxushof (v. Toulon) om in 31,52 seconden foutloos rond te springen. Johan Goen en Qatar van't Buxushof (v. Douglas) namen de tweede plaats mee naar huis. Ook deze combinatie kon een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokte af in 33,34 seconden. Guillaume Henaut en Mexsica van de Rhamdia Hoeve (v. Tonixe) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,68 seconden. 

Brecht Goossens (Chica van Scherpen Donder Z) en Michael Vreys (Dubai van Plockroy Z) maakten de top vijf compleet.

In het 1m10 tot slot reed Eline Vandenbogaard naar de overwinning. Zij rekende op Dylan (v. Vaillant) om in 30,50 seconden een foutloze ronde te springen. Natacha Livemont volgde met Toy Boy de la Marchette (v. Taquin de l'Extase) op de tweede plaats. Voor hen was er een mooie nulronde in 31,09 seconden. Britt Martens en Ruby vh IJzerenlindenhof (v. Quint vh Maarlo Z) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,28 seconden. 

De vierde en vijfde plaats gingen respectievelijk naar Dorien Christiaens (Kay-Lin) en Tracy Dansoy (Darca Red de Barcenal Z).

Klik hier voor de resultaten