Patteet en Verlooy springen naar goud én zilver in CSI4* hoofdnummer Bourg-en-Bresse

Patteet en Verlooy springen naar goud én zilver in CSI4* hoofdnummer Bourg-en-Bresse
Op het CSI4* concours van Bourg en Bresse werd zonet het hoogtepunt van de dag gesprongen: een 1m50 rubriek van de CSI4* competitie. Het ging om een rubriek met 'winning round': de beste twaalf combinaties van de eerste ronde mochten opnieuw aantreden in de tweede ronde. Enkel foutloos springen was hiervoor niet voldoende: aangezien er 14 foutloze rondes waren, vielen er twee nulritten uit de boot voor de tweede ronde. In de tweede ronde kwam het er ook op aan om de snelste, foutloze ronde te springen. Gudrun Patteet slaagde met glans in dat opzet; Zij reed Sea Coast Mona Lisa van't Paradijs (v. Bamako de Muze) foutloos rond en stopte de chrono in 35,67 seconden, voldoende om de overwinning in de wacht te slepen. 

Jos Verlooy volgde met FTS Killossery Konfusion (v. Siec Livello) op de tweede plaats. Zij slaagden er eveneens in om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokten af in 36,19 seconden. Nicolas Delmotte was de derde ruiter die erin slaagde om een foutloze ronde achter zijn naam te noteren. Hij rekende op Citadin du Chatellier (v. L'Arc de Triomphe) pm in 36,27 seconden foutloos rond te springen. 

De rest van de top vijf kreeg één springfout: Roger Yves Bost sprong in het zadel van Ballerine du Vilpion (v. Baloubet du Rouet) weliswaar een erg snelle ronde (35,61 seconden) maar een springfout verwees hen naar de vierde plaats. Richard Howley en Mansini LTD (v. Carrissini) vervolledigde de top vijf.

Klik hier voor de resultaten