Emma Rooms, Marie Van Cauwenberghe, Stephan Verschuere en Peter Boelens ... Belgen scoren sterk bij de Peelbergen

Emma Rooms, Marie Van Cauwenberghe, Stephan Verschuere en Peter Boelens ... Belgen scoren sterk bij de Peelbergen

De hoogste hindernissen stonden 1.40m hoog gebouwd bij de Peelbergen. Op vrijdag werd de hoofdrubriek rechtstreeks op tijd verreden, na afloop kleurde het podium volledig internationaal met Janna Jensen op kop. De amazone van Stal Hendrix bleef daarbij Emma Rooms voor.

De Finse amazone, Janna Jensen snelde naar de winst met de 10-jarige zoon van Durrant, Hamont. Het paar wist als enige foutloos de eindmeet te kruisen in minder dan 61 seconden. Op ruim één seconde volgde België's Emma Rooms met haar eigen Tigra ter Wilgen. In het zadel van de dochter van Taloubet Z bleef Rooms de Nederlandse amazone, Sandra Klaessen voor. 

Sandra Klaessen vervolledigde de top drie met Donna Kitona L (Landino). De top vijf kleurde verder volledig rood-wit-blauw. Noelle Van der Velde volgde met Haricot Vers O (Nabab de Rêve) op de vierde plaats, voor Sanne Thijssen met Dorette. 

Belgen verzamelen podiumplaatsen

Eerder won Marie Van Cauwenberghe de 1.10m proef met haar F.D. 104A ter Linden. Samen met de zoon van Forever d'Arco ter Linden bleef de Belgische Jocelin Lillienau met Céleste av Idarod voor. De Zweedse, die in België verblijft, verwees Emma Heijligers met Kornet's Rapsodie RT (Cornet Obolensky) naar de derde plaats.

Van Cauwenberghe's partner, Stephan Verschuere sprong op het podium in de 1.30m.  Verschuere moest enkel Noelle Van der Velde voor zich dulden. De Nederlandse won de rubriek met de merrie van Mylord Carthago, Jarcona O. Op ruim één seconde volgde Verschuere met Flash van het Watergoed (Houston) voor Nina van Enckevort met Darc Du Rona Z (Diarado).

Nederlanders en Peter Boelens bij de jonge paarden

De Nederlandse ruiters wisten de youngster rubrieken in eigen land te houden. Bij de vijfjarige springpaarden domineerde Danny Willems het podium. Willems won de rubriek met onder het zadel de KWPN-merrie, Mint (Grandorado). België's Peter Boelens volgde met Robijn Van 't Hellewater (Le Coltre de Muze) voor Danny Willems met Amy van Klein Statum (A Golden Boy Hero).

Piet Raijmakers Jr. hield de Belgen achter zich bij de zesjarigen. Raijmakers Jr won op net geen seconde voorsprong met Godfather Z (George Z). Het Nederlandse duo verwees zo Peter Boelens naar de tweede plek. De Belg bleef met zijn eigen gefokte, Nobel vd Vrombautshoeve Z (Nabab de Reve) voor op Stephan Verschuere met onder het zadel Cela van Koekenhuyze (Casallo Z).

Bij de zevenjarigen kleurde het podium volledig Nederlands. Manon Hees dook als enige onder de 35 seconden met For Coke Z (For Pleasure). Het paar werd opgevolgd door Kelly Jochems met Kylie Vj (Freeman VDL) voor Dave Maarse met Prestige (Kannan).


Alle uitslagen