Malibu de Muze en Sergio Alvarez Moya winnen WEF Challenge Cup 11

Malibu de Muze en Sergio Alvarez Moya winnen WEF Challenge Cup 11

Er stond een dubbel, triple en enkele lange lijnen gebouwd tijdens de 1.45m WEF Challenge Cup in Wellington. De toegestane tijd werd door de parcoursbouwer, Olaf Petersen Jr., thans gelimiteerd op 77 seconden. Uiteindelijk kwalificeerden 14 combinaties zich voor de herkansing, waarin er slechts tien aan de start kwamen. Na afloop was het Sergio Alvarez Moya die de eindzege op naam schreef met de 10-jarige Malibu de Muze.

De schimmel is een zoon van Nabab de Rêve en werd in het verleden nog aan de start gebracht door Daniel Deusser. Het paar bleef Olympisch springruiter, Darragh Kenny voor. Kenny veilt momenteel een les ten voordele van de getroffen paardensport in Oekraïne (klik hier). Op het podium volgde de Ierse springruiter met onder het zadel Chic Chic (Comme Il Faut 5).

Het podium van deze rubriek werd afgewerkt door Mark McAuley met de BWP-ruin, Jasco vd Bisschop (Dulf Van Den Bisschop). Het duo sprong vorige week al naar de winst net als opvolger Conor Swail met Vital Chance de la Roque (Diamant de Semilly). Voor eigen publiek vervolledigde Margie Goldstein-Engle de top vijf in het zadel van Dicas (Diarado).

Over Malibu de Muze

"We zijn nu ongeveer een vijftal maanden een combinatie," vertelt de Spaanse ruiter na afloop. "In het begin had ik moeite met de controle, maar daar hebben we goed op doorgewerkt. We leren elkaar nog elke dag kennen maar ik denk dat we er bijna zijn."

"Ik zeg altijd dat een paard de ruiter vindt in plaats van omgekeerd, en dat is waar. Ik was niet op zoek naar een nieuw paard, maar plotseling kruiste Malibu mijn pad..."

Uitslag