Christophe Vanderhasselt wint kleine GP Ternat

Christophe Vanderhasselt wint kleine GP Ternat

Op vrijdag werd in Ternat, bij sportstal Vanderhasselt, de eerste manche van de Greenfield Diamond League verreden tijdens de Masters of Hippique.Immo. Het was thuis-ruiter, Christophe Vanderhasselt die de 1.45m hoofdrubriek op naam schreef met de zoon van Breemeersen Adorado, Arthuro de Sarlar Z.

De 10-jarige schimmel-ruin werd eerder uitgebracht door Brent Gaublomme. In totaal kwamen zes combinaties aan de start in de barrage. Op het podium strandde Brecht Goossens met de BWP-ruin, Mr Kannan vh Hulstenhof (Zirocco Blue VDL). Louise Lenaerts werkte het podium af op de rug van Maybel Van Het Molenhof (Figaro C).

Het paar werd opgevolgd door Gilles Thomas met onder het zadel de 10-jarige Mystic C Van t Heyveld (Thunder vd Zuuthoeve). Eveneens foutloos werkte Katrien Nijs de top vijf af met Loulou d'Avifauna (Bamako de Muze).

Eliah Pieters scoort opnieuws

Eerder hield Eliah Pieters Francois Mathy Jr van de winst in de 1.35m proef. Pieters snelde naar de winst met Karnivale Van 't Klaverhof. Francois Mathy Jr volgde met de 10-jarige zoon van Ugobak Des Baleines, Classical De Kreisker. Vlaming, Mathieu Bourdead'hui vervolledigde het podium in deze proef met de 9-jarige Ilypsho (Zirocco Blue).

In de 1.25m rubriek bleef Emile Rogiest bijna twee seconden voor op de concurrentie. Rogiest snelde naar de winst met zijn Mr Pialot Z (Mr. Blue). Het paar werd opgevolgd door Yves Vanderhasselt met Pikachu Vitseroel (Presley Boy) en Marijke Both met Mogador (IQ Du Marais dd).

Uitslagen

F. © Martine Tandt - courtesy Hippique.Immo