Larissa Pauluis wint eerste onderdeel BK Grote Tour, Amber Van Den Steen neemt leiding bij Young Riders

Larissa Pauluis wint eerste onderdeel BK Grote Tour, Amber Van Den Steen neemt leiding bij Young Riders

In het Azelhof in Lier werd de eerste dag van het Belgisch Kampioenschap Dressuur afgerond. Na al succesvolle omlopen van de U25-ruiters, Juniors en Kleine Tour-ruiters was het later op de avond ook de beurt aan de Young Riders en de ruiters van de Grote Tour. Amber Van Den Steen toonde een sterk staaltje jong talent en plaatste zich op kop in het eerste onderdeel BK voor Young Riders. Larissa Pauluis zegevierde dan weer in het eerste onderdeel van het BK Grote Tour - Grand Prix. 

Larissa Pauluis op één én twee in Grote Tour Grand Prix 

Larissa Pauluis kon rekenen op haar vosse hengst First-Step Valentin (v. Vitalis) om de winnende score van 72,522% neer te zetten. Ook de tweede plaats was hier voor Larissa Pauluis met een eindtotaal van 71,761%. Daarvoor kon ze rekenen op de KWPN-ruin Flambeau (v. Ampere). Charlotte Defalque vulde de top drie aan met Botticelli (v. Vivaldi) met 70,283%. 

Jorinde Verwimp en Charmer (v. Charmeur) namen genoegen met de vierde plaats. Domien Michiels en Intermezzo Van Het Meerdaalhof (v. Gribaldi) verzekerden een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten na het eerste onderdeel BK Big Tour. 

Amber Van Den Steen bovenaan bij Young Riders 

Na het eerste onderdeel van de Young Riders plaatste Amber Van Den Steen zich helemaal bovenaan met Fame (v. Ampere). Het duo noteerde een sterke score van 73,706%. Karoline Sofie Vestergaard en Junior Hot (v. Sandro Hit) verzekerden het zilver met 71,853%. Jette De Jong scoorde een derde plaats met Heavenly Charming (v. Charmeur) en een eindtotaal van 71,559%. 

Louise Brauwers en Esprit (v. Johnson) werden vierde. Athaline Van Roey en Fugranda C namen de vijfde plaats voor hun rekening. 

Klik hier voor de resultaten na het eerste onderdeel BK Young Riders. 

Laureaten van de nevenrubrieken 

Ook werden er in de nevenrubrieken van het BK enkele mooie prestaties neergezet. Zo verzekerde Wouter D'Hoore met Jessica (v. Fairytale) een eerste plaats met 70,559% in de Briljant Cup-PSG. Jorinde Verwimp en River Rise Benetton (v. Benetton Dream) volgden op twee met 68,559%. Priscilla De Jong en First Time D'Enchallens (v. Damsey) vulden de top drie aan met 68,529%. 

Tommie Visser mocht dan weer de ereronde leiden in de Diamant Cup Niveau 4.3. In het zadel van Quinten Begijnhoeve (v. Heros Begijnhoeve) noteerde hij de winnende score van 73,818%. Rob Van Puijenbroek en Karma Begijnhoeve (v. Desperado) eindigden tweede met 71,818%. Amber Van Den Steen scoorde ook hier mooi en verzekerde brons met Handel A (v. Charmeur) en een score van 70,242%. 

Klik hier voor de resultaten van de Diamant Cup. 

Klik hier voor de resultaten van de Briljant Cup.