Christian Kukuk rijdt Nice Van't Zorgvliet naar de overwinning in CSI3* Grand Prix Oliva: "Alles liep precies zoals ik het wilde"

Christian Kukuk rijdt Nice Van't Zorgvliet naar de overwinning in CSI3* Grand Prix Oliva: "Alles liep precies zoals ik het wilde"

In Oliva werd een internationaal CSI3* weekend afgesloten met de Grand Prix van de CSI3* competitie. 51 Deelnemers kwamen aan de start van deze Grand Prix en ze kregen een erg pittig basisparcours voorgeschoteld: slechts zeven van hen slaagden erin om de basisronde zonder spring- of tijdsfouten al te leggen. In die barrage werd Christian Kukuk de winnaar. Hij reed zijn 11-jarige BWP merrie Nice van't Zorgvliet (v. Emerald, f. Clarysse Van Coppenolle) foutloos doorgeen de barrage in 36,57 seconden en liet hiermee alle concurrentie ver achter zich. 

""Toen ik parcours afstapte, had ik het gevoel dat we vandaag niet al te veel clears zouden hebben," zei Kukuk na afloop. "Ik zou zeggen dat het parcours zwaar genoeg was voor een driesterren Grote Prijs. Uiteindelijk hadden we zeven foutloze parcoursen, wat eigenlijk een mooi aantal is voor een barrage. Ik had niet zoveel geluk met mijn startplaats in die barrage, ik moest als tweede van start, maar ik wist dat ik een snel paard heb. Ik heb hier twee jaar geleden een Grote Prijs met haar gewonnen en ik wist dat als alles goed ging, ze moeilijk te verslaan is. Ik wilde een goede start hebben, wat eigenlijk heel goed lukte: Ik had een heel goede afstand van één naar twee en toen ging ik gewoon door en alles kwam precies zoals ik wilde. De bochten waren krap, de snelheid was goed - uiteindelijk ben ik de gelukkige winnaar", analyseerde hij na afloop. 

Trevor Breen nam de tweede plaats voor zijn rekening. Hij reed zijn Highland President (v. Clinton) eveneens foutloos doorheen de barrage en finishte in 39,04 seconden. Julio Arias Cueva en Peanuts van Baublo (v. Corydon van T&L), eveneens een BWP-er, maakte de top drie compleet. De Spanjaard kon de nul behouden en klokte af in 39,94 seconden. 

Hannah Akerblom (Chodec) en Deirde Reilly (Derryglen Othello) werden vierde en vijfde. 

Klik hier voor de resultaten


Source: Equnews/Press Release