Evelyne Putters en Mathieu Guery schitteren op het podium in YR Grand Prix Compiègne

In het Franse Compiègne werd een druk internationaal weekend dat in het teken van de jeugd stond, afgesloten met de Grand Prix voor Young Riders. 52 combinaties kwamen aan de start van dit pittige basisparcours. Dit resulteerde in slechts vijf foutloze rondes, waaronder ook twee Belgische combinaties. Het waren ook uiteindelijk die twee Belgische combinaties die het goud en het zilver in de wacht konden slepen. Evelyne Putters en Oberon VDH (v. Thunder vd Zuuthoeve) sprongen naar het goud. Zij waren de enige die ook in de barrage de nul op het scorebord konden houden. Het duo finishte in 45,35 seconden.

De snelste tijd kwam van Mathieu Guery. Hij reed de 12-jarige Calla de Cyrmanol (v. Quintago I) in 40,92 seconden naar de eindmeet maar tikte hierbij ook één balk uit de lepels. Door deze springfout moest Guery vrede nemen met de tweede plaats. De Italiaanse Aurora Guaragno maakte de top drie compleet. Zij kreeg met Contento 23 (v. Contendros 2) eveneens een springfout aangerekend en finishte in 50,09 seconden.

De top vijf werd vervolledig door William Ligier de la Prade (Celouvo) en Ilona Mezzadri (Arcy Fou).