Beth Underhill voegt zich bij Eric Lamaze's Torrey Pines stallen

Beth Underhill voegt zich bij Eric Lamaze's Torrey Pines stallen

De Canadese Olympische ruiter Beth Underhill heeft zich aangesloten bij Eric Lamaze's Torrey Pines Stable met stallen in Brussel, België, en Wellington. In deze nieuwe samenwerking zal Underhill aan de start gaan op het hoogste niveau van de springsport met de paarden van Torrey Pines Stable. Lamaze, de Olympisch kampioen van 2008, vecht nog steeds tegen ernstige gezondheidsproblemen die hem hebben gedwongen een pauze te nemen van de sport. Zijn laatste verschijning in competitieverband was op eigen bodem tijdens het 2021 Spruce Meadows 'Masters' toernooi in Calgary, in september waar hij deel uitmaakte van het winnende Canadese team in de BMO Nations' Cup op Fine Lady 5, het paard waarmee hij naar een individuele bronzen medaille reed tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Underhill zal het rijden op Lamaze's topniveau overnemen wanneer de paarden in december van België naar Florida verhuizen. Ze zal worden starten op het Torrey Pines Stable-terrein in Wellington, FL, en zal beginnen met wedstrijden op het Winter Equestrian Festival dat loopt van 5 januari tot 3 april 2022.

"Ik ken Beth al vele jaren, en we reden voor het eerst samen in een team op de Wereldruiterspelen van 1994 in Den Haag," zei Lamaze. "Ik heb altijd haar vastberadenheid en winnaarsmentaliteit bewonderd, evenals haar toewijding om de beste resultaten voor Team Canada te behalen. Vanwege mijn eigen gezondheidsproblemen moet ik de teugels overdragen aan iemand anders en ik kan me geen betere kandidaat voorstellen dan Beth," vervolgde Lamaze, die de trainingsprogramma's van de paarden vanaf de grond zal blijven overzien. "Ze is naar België geweest om een aantal paarden te rijden en we zijn allebei erg blij dat ze in een positie is om competitie te starten met paarden van topkaliber."

Ik ben erg enthousiast over het vooruitzicht om voor Eric te rijden 

De Canadese Olympische ruiter Beth Underhill, komt bij Eric Lamaze's Torrey Pines Stable. Underhill was de voorbije drie decennia een steunpilaar van het Canadese springteam en vertegenwoordigde haar land in de Olympische Spelen, wereldkampioenschappen, Pan-Amerikaanse Spelen en wereldbekerfinales. Zij en Lamaze waren teamgenoten op de Pan American Games van 1999 in Winnipeg, waar Canada een bronzen medaille won. Ze is vier keer gekroond tot Canadees Showjumping kampioen, voor het laatst in 2019 met Count Me In.

"Ik ben erg enthousiast over het vooruitzicht om voor Eric te rijden," zei Underhill, wiens eigen leerlingen ook voor de winter bij haar op Torrey Pines Stable verblijven. We zijn al vele jaren vrienden en hebben samen in verschillende Nations Cup-teams gereden. Hij is ook een fantastische supporter, teamgenoot en vriend voor me geweest. Hoewel ik bedroefd ben dat Eric's gezondheid hem dwingt een stapje terug te doen van zijn eigen ruitercarrière, ben ik dolblij dat ik de kans krijg om me bij het Torrey Pines-team aan te sluiten."

De kwaliteit van de paarden die Eric heeft is uitstekend en ik ben blij om op zulke toppaarden te mogen rijden

Verschillende van de paarden die Underhill zal rijden zijn eigendom van Lamaze's Torrey Pines Stable in samenwerking met mede-Canadezen Mark en Tara Rein, die Lamaze in 2019 begonnen te steunen. "De kwaliteit van de paarden die Eric heeft is uitstekend en ik ben dolblij dat ik op zulke toppaarden mag rijden, vooral omdat ik er zelf al een tijd geen meer op dat niveau heb gehad," vervolgt Underhill. "Ik wil in het bijzonder Mark en Tara Rein bedanken voor hun steun, die gewoonweg uitmuntend is geweest. Het is geweldig dat ze de sport weer hebben omarmd op dit niveau met hun steun aan Eric en nu ook aan mij. Het is echt een gedenkwaardige gebeurtenis."

Longtime vrienden en teamgenoten Beth Underhill en Eric Lamaze bespreken de samenwerking tijdens het parcours verkennen op de 2019 Royal Horse Show in Toronto. "Ons partnerschap met Eric heeft altijd als doel gehad om Canada te helpen concurreren op het hoogste niveau van de internationale springsport," zei Mark Rein. "Hij is in staat geweest om een aantal ongelooflijke paarden te vinden en te ontwikkelen, waarvan er verschillende aan hun opmars op het wereldtoneel beginnen. Toen hij voorstelde dat Beth ons zou helpen om dat doel te bereiken, waren Tara en ik meteen bereid om haar te steunen, omdat ze een van Canada's beste ruiters is, maar op dit moment nog geen paarden op dat niveau had. We kijken er erg naar uit om haar deze winter in Wellington met onze paarden te zien werken."

"Al jaren verbazen we ons over Eric's ongelooflijke vrijgevigheid tegenover andere ruiters en, gecombineerd met zijn toewijding om Canada te helpen slagen, maakt het ons trots om zijn partners te zijn en vereerd om zijn vrienden en supporters te zijn," besloot Rein. Lamaze, 53, is Canada's meest succesvolle springatleet met alleen al gouden, zilveren en bronzen medailles in de Olympische competitie. Lamaze en Hickstead, het paard waarmee hij individueel goud en teamzilver won op de Olympische Spelen van 2008 in Peking, werden onlangs, op 3 oktober 2021, opgenomen in Canada's Sports Hall of Fame.

Bron: Persbericht