Harrie Smolders: "Nixon van 't Meulenhof was het paard waar ik jaren tijd en energie heb ingestoken"

Harrie Smolders: "Nixon van 't Meulenhof was het paard waar ik jaren tijd en energie heb ingestoken"

Axel Verlooy heeft beslist om Nixon van 't Meulenhof (v. Denzel van 't Meulenhof) volledig aan te kopen. Dit maakt Euro Horse dus 100% eigenaar van de talentvolle hengst. Maar dit wil ook zeggen dat Nederlandse Olympische ruiter Harrie Smolders zijn succesvol paard voor de toekomst ziet vertrekken. "Het is natuurlijk ontzettend jammer dat deze samenwerking stopt, Nixon was het paard waar ik drie jaar mijn tijd en energie heb ingestoken", aldus Harrie Smolders. 

Axel besliste om zijn mede-eigenaar Jimmy Vermeulen van fokkerij 't Meulenhof uit te kopen. Hiermee verzekert hij Euro Horse de talentvolle hengst voor het Belgische springteam met Jos Verlooy en de Belgische fokkerij. Daarnaast zal dit ook het einde betekenen van de samenwerking tussen Smolders en Verlooy.

Harrie en Nixon sprongen dit jaar succesvol hun eerste viersterren concours op 1.50m niveau. Deze beslissing van familie Verlooy was schrikken voor Smolders. "Dit komt toch wat onverwachts voor mij. Door Nixon zijn kwaliteiten zat het er ooit wel eens aan te komen maar ik had gehoopt om zeker nog vijf jaar met Nixon verder te kunnen bouwen. Het was een toekomstpaard voor mij. Ik heb drie jaar mijn tijd en energie in Nixon gestoken, natuurlijk had ik gehoopt om daar de vruchten van te plukken", legt Harrie ons uit. 

Spijtig dat het zo tot een einde komt

"Nixon was het enige paard dat ik nog ging rijden bij Axel Verlooy op stal. Het is jammer dat ik hem nu moet laten gaan en deze samenwerking tot een einde komt", aldus Smolders. De paardensport kent geregeld zijn tegenslagen en dat beseft ook Harrie Smolders maar al te goed. Deze aankondiging was niet fijn voor Smolders maar hij blijft absoluut niet bij de pakken zitten vertelt hij aan Equnews. "Hoewel deze samenwerking tot een einde komt heb ik zeker nog mooie plannen voor de toekomst. Ik heb nog enkele andere paarden in mijn stallen staan die talent hebben voor de topsport. Ik heb dus nog een goede competitieve stal waarmee ik aan de slag kan," aldus Harrie Smolders.  

Harrie Smolders wist ons te verzekeren dat hij het hart voor de sport zeker niet heeft verloren. Hij denkt nog lang niet aan ophouden. "Ik doe de sport enorm graag. Ik ben nog steeds graag met de paarden bezig dus ik ga zeker nog verder in de sport", aldus Harrie Smolders.