Bart Clarys wint opnieuw op de CSIO3* van Madrid

Bart Clarys wint opnieuw op de CSIO3* van Madrid

Op de Longines EEF CSIO3* van Madrid zijn onze landgenoten uitstekend bezig. Zojuist werd daar een 1m40-rubriek rechtstreeks op tijd afgewerkt en daarin konden zestien combinaties foutloos blijven. Bart Clarys, die al een proef wist te winnen in Madrid, snelde nu opnieuw naar de overwinning. 

Voor deze proef had Clarys Geste van de Vihta gezadeld, een KWPN-merrie van VDL Zirocco Blue. De twee lieten vandaag niets aan het toeval over en vlogen razendsnel door het parcours. Ze vlogen door de finish in een tijd van 55,91 seconden en niemand kwam nog maar in de buurt van die tijd. Sterker nog, zijn concurrenten konden de tijd niet onder de 61 seconden brengen! Met een ruime voorsprong van bijna zes (!) seconden schreef Bart Clarys deze proef op zijn naam. 

Op twee kregen we Ismael Garcia Roque in het zadel van de BWP-merrie O. Ziezo DB (v. Zilverstar T). Ze waren beduidend trager in een tijd van 61,28 seconden. Jessica Burke en Inpulss (v. Dallas VDL) sprongen voor Ierland naar de derde plaats. Olivier Fletcher (IV Willem) en Mandy Mendes Costa (Gray D Albion DB) vervolledigden de top vijf. 

Op de zesde plaats zagen we opnieuw België dankzij Ludo Philippaerts en de BWP-hengst Obama de la Liniere (v. Marius Claudius).  


CSIO3* - 1m30 

In Madrid begon de dag met een 1m30-rubriek. Die werd gewonnen door Gerardo Menedez Mieres en Diamantta DC (v. Diamant de Semilly) in een tijd van 58,60 seconden. Mandy Mendes Costa (Hurlevent DB) en Jose Fumero Hernandez (Figuier du Roc) vervolledigden de top drie. 

Ook in deze proef kwam de beste Belgische prestatie van Bart Clarys. Hij reed de BWP-hengst Oscar van Spieveld (v. Castelino vd Helle) naar een mooie zesde plaats na een foutloze omloop. Ludo Philippaerts was ook weer van de partij. Nu zagen we hem terug op de negende plaats met de Zangersheide merrie Dhalida Diamant vd Krekebeke Z (v. Diamant de Semilly). 


Klik hier voor alle uitslagen.