Anthony Philippaerts en Tristan Guisson schitteren in U25-rubrieken van Fontainebleau

Anthony Philippaerts en Tristan Guisson schitteren in U25-rubrieken van Fontainebleau

In Fontainebleau werd de dag afgesloten met succes voor de Belgische jeugd. Na de fantastische resultaten in de Nations Cups en nevenrubrieken snelden ook Anthony Philippaerts en Tristan Guisson naar top vijf klasseringen in de uitdagende U25-rubrieken. 

Anthony Philippaerts vijfde in CSIU25 1.35m 

In de CSIU25 proef was het Anthony Philippaerts die in het 1.35m parcours de beste Belgische prestatie wist neer te zetten.

Zo snelde hij er naar de vijfde plek met Ginger Ale (v. Mylord Carthago). De winst was voor Sacha Thinard met Chiquita D'Aiguilly (v. Nabab de Reve) in 25,87 seconden. Claudia Moore en Dis Moi Tout De Clairbois (v. Ugano Sitte) eindigden tweede in 27,54 seconden. Juan Serra en Hikarno Du Perreion vulden het podium aan in 28,44 seconden. Johanna Beckmann en IB Ecstasy (v. Eldorad Van De Zeshoek) volgde op vier. 

Tristan Guisson in top acht van CSIU25 1.45m rubriek 

Tristan Guisson zette in de afsluitende CSIU25 1.45m proef de sterkste Belgische prestatie neer. In het zadel van Explosion Vh Legita Hof Z (v. Elvis Ter Putte) snelde hij in 77,46 seconden naar de zesde plek. Twee springfouten weerhield hem van een tweede plaats. Winst was er volledig voor Anastasia Nielsen met Castro W (v. Cayado 3) die in 80,40 seconden foutloos over de meet reed. Faye Sutton en Jolita L (v. Ustinov) volgden op twee in 81,64 seconden. Thibaut Keller en Happy Girl T (v. Sandro Boy) vervolledigden de top drie in 72,67 seconden maar met vier strafpunten. 

Plaatsen vier en vijf waren voor Jules Orsolini met Ibrahim (v. Glasgow vh Merelsnest) en Faye Sutton met Zoey 12 (v. Quality). 

Klik hier voor de resultaten. 


Foto: © Claus Close Up