Adeline Dick wint Pro Tour Grand Prix Peelbergen! Robin Vermeir en Lars Verschueren scoren big!

Adeline Dick wint Pro Tour Grand Prix Peelbergen! Robin Vermeir en Lars Verschueren scoren big!

De spotlight van de sportieve week in Kronenberg was de 1.45m Pro Tour Grand Prix op zaterdagavond.  Na een barrage met acht snelde Adeline Dick met de zevenjarige Tapioca du Val'Heureux Z (Tangelo van de Zuuthoeve) naar de winst.

In de barrage bleef het Belgische duo ruim één seconde voor op Derin Demrisoy en KWPN-hengst, Icarus V (Biscayo). Recent won Charlotte Mahieu nog de 1.45m Longines Ranking van het CSI2* Lier. Ditmaal loodste de amazone haar 7-jarige Diarado-zoon, Kiarado foutloos naar de derde plek.

Landgenoot Viktor Daem en Cattleya Plassay (Ogano Sitte) volgden voor Joep Van der Kampen en de 12-jarige Larcone (Larimar). Bunoit Moeskops en Paris van Eeckelgem (Balou du Rouet) plaatsten zich als traagst foutloze op de zesde plek.

Voor eigen publiek volgde Eric Jr. Van der Vleuten met de negenjarige Big Boston (Balou du Rouet) in de prijzen op de zevende plaats.

Eerder liet Robin Vermeir zich opnieuw opvallen. Op vrijdag won de Belgische met Diamantina Z de 1.30m proef. Op zaterdag schreef Vermeir met Copacabana of the Paddocks Z (Coraiano) de 1.35m finale op naam. Vilma Heiskanen en Hanassi (Spartacus) volgden op een tweede plaats voor Hannes Symons en Quintus-L (Nabab de Rêve).

Ook in de 1.35/1.40m proef op tijd kleurde de winst Belgisch. Lars Verschueren en Sublime van de Lindehoeve Z (Skill Z) bleven in deze rubriek nipt voor op Aniek Poels en de 10-jarige dochter van Eldorado vd Zeshoek, Ivy Blue. Oscar Van Den Berghe en PLus Belle Van T&L (Corydon Van T&L)  vervolledigden de top drie.

Uitslagen