Eline Lopes viert sterk feest in Zoutleeuw!

Eline Lopes viert sterk feest in Zoutleeuw!

Vandaag besloten de kleinsten vijf dagen nationale springsport bij het Provahof. Op zaterdag snelde Eline Lopes naar de winst in de 1.25m Small Grand Prix. Na een barrage met 22 combinaties regeerde de amazone met de 10-jarige BWP-merrie, Nette van Kattebeek (Darco).

Lopes en de zwarte merrie bleven slechts drie honderdsten van een seconde voor op thuis-ruiter, Simon Prouvé en Hilfiger van de Laak (Dawson van de Padenborre). Vlaams-Brabants springruiter, Xander Van Es vervolledigde de top drie met onder het zadel de 15-jarige Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck).

Het duo werd opgevolgd door Henk Clabots. In het zadel van Just a Lonely Boy vh Stuyvenberghof (Cicero Z van Paemel) bleef Clabots, Eline Lopes met Tindra WP Z (Tangelo vd Zuuthoeve).

In de 1.10m rubriek schreef Karen Josse met Incredible (Tyson) de winst op naam. Josse en de KWPN-merrie waren nipt sneller dan Eline Lopes en Conchita Z (Candillo Z). Karsten van Es vervolledigde de top drie in het zadel van Extraction vd Kattevennen Z (H&M Extra).

Eerder diende Karsten van Es, Tifanny Vansweevelt voor zich te dulden in de 1.00m. Vansweevelt en de 20-jarige Diara (Vamiro M) snelden naar de eindzege voor Karsten Van Es en Cargo Z (Chellano Z). Kirsten Houben en Genifer (Robin de Bruyeres) vervolledigden de top drie.

Alle uitslagen


F. © Jumping Hippo Zoutleeuw