Wilm Vermeir springt net buiten het podium in de laatste CSIO5* 1m50-rubriek van de dag in La Baule

Wilm Vermeir springt net buiten het podium in de laatste CSIO5* 1m50-rubriek van de dag in La Baule

In het Franse La Baule werd de laatste rubriek van de dag intussen afgewerkt. Dat werd een CSIO5* 1m50-rubriek met aparte barrage. In totaal konden elf combinaties zich kwalificeren en daarvan bleef de volledige top negen dubbel foutloos. Uiteindelijk ging Martin Fuchs met de overwinning aan de haal. Wilm Vermeir hield de Belgische eer hoog met een knappe vierde plaats. 

Martin Fuchs had zijn alom bekende The Sinner (v. Sanvaro) gezadeld. In de barrage waren ze snel en behendig en ze lieten geen meter teveel liggen. Dat resulteerde in een tijd van 36,51 seconden en die kon niemand nog verbeteren. Mathieu Billot kwam wel gevaarlijk dichtbij. Met zijn paard H (v. C Indoctro) finishte hij in 36,81 seconden, goed voor de tweede plaats. Harrie Smolders en Uricas v/d Kattevennen (v. Urikas) vervolledigden het podium. 


Wilm Vermeir zorgde voor de beste Belgische prestatie. Nadat hij gisteren al deel uitmaakte van het Belgische team dat de 5* Nations Cup won, reed hij nu Enola Gay of Two Notes Z (v. Emerald van't Ruytershof) naar een knappe vierde plaats. Ze bleven Levy Edward en Catchar Mail (v. Diamant de Semilly) voor, die vijfde werden. 


Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto: © JC Bordas