Koen Vereecke valt net buiten het podium in de CSIO3* 1m45-rubriek van Mannheim

Koen Vereecke valt net buiten het podium in de CSIO3* 1m45-rubriek van Mannheim

In het Duitse Mannheim zijn ze vandaag begonnen aan de eerste internationale rubrieken. Zojuist werd er een CSIO3* 1m45-rubriek tegen de klok afgewerkt. Maar liefst 26 combinaties konden het parcours foutloos afleggen dus wie vooraan wilde eindigen, moest snel zijn. David Will begreep exact wat hij moest doen en kon de winst in Duitsland houden. Maar onze landgenoot Koen Vereecke weet ook hoe hij een parcours op tijd moet rijden en vandaag resulteerde dat in een mooie vierde plaats. 

De resultaten van de top vier lagen dicht bij elkaar maar uiteindelijk kon David Will de snelste tijd van 57,51 seconden neerzetten. Daarvoor kon hij rekenen op de tienjarige Concordia (v. Colorit). De rest van de top drie werd eveneens gedomineerd door Duitsland. Gerald Nothdurft reed Ride Smart Never Walk Alone (v. Numero Uno) naar de tweede plaats in 57,67 seconden. Voor Richard Vogel en Carlchen S (v. Comme Il Faut 5) was er een derde plaats. 

Koen Vereecke hield de Belgische eer hoog. Met zijn elfjarige BWP-hengst Lector v. Bisschop (v. Bamako de Muze) ging hij snel en foutloos door het parcours in een tijd van 58,93 seconden, goed voor een mooie vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Erica Swartz en de BWP-merrie Madonna (v. Flamenco de Semilly). 


CSIYH - zeven- en achtjarige paarden 

De zeven- en achtjarige paarden kwamen vandaag ook al in actie met een parcours tegen de tijd. Opnieuw kregen we een volledig Duitse top drie. Richard Vogel en de achtjarige Looping Luna (v. Lord Fauntleroy) voerde het klassement aan. Ze wonnen in een tijd van 68,56 seconden. Op twee zagen we Marc Bettinger en Jackson F (v. Kannan) in 69,79 seconden. Enkel de top twee kon de tijd onder de 70 seconden houden. Henrik Griese vervolledigde met Charmante (v. Chaman) de top drie. 

Op vier zagen we opnieuw Koen Vereecke. Nu zat hij in het zadel van de achtjarige Bonfois van't Hof v. Eversen Z (v. Bisquet Balou C). Met Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z) kon hij zich ook al klasseren in de 3* openingsrubriek en we kunnen dus wel zeggen dat hij er een geslaagde eerste dag op heeft zitten! 


Klik hier voor alle uitslagen.